call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Gelaagd HR Glas

v.a. 73,12 incl. BTWper 0.5 m2
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price
  • De glasdikte van de buiten- en binnenruit met daar tussen de spouw, vormen samen de opbouw van het dubbel glas. Voorbeeld: 4-33.1 met spouwbreedte van 13 mm, geven een totale dikte van 23,38 mm. 

    Een 33.1 ruit is 6,38 mm dik.

    De spouw is het grijze kader tussen de binnen- en buitenruit. Om het HR glas de isolerende werking te geven, is de spouw gevuld met argon gas.

Productomschrijving

Gelaagd HR glas

De levertijd voor gelaagd HR glas* is gemiddeld 20 tot 30 werkdagen. Als je de bestelling afhaalt bij ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout is de doorlooptijd 20 tot 25 werkdagen.

* Momenteel is de vraag naar HR glas extreem hoog. Hierdoor kan het zijn dat de genoemde levertijd van dit glastype overschreden gaat worden.

Gelaagd HR glas heeft de twee beste eigenschappen van de glaswereld. HR glas staat ook wel bekend als isolatie glas. Het is namelijk dubbel glas gevuld met Argon gas. Gelaagd HR glas isoleert wel 5 keer beter dan enkel glas. Daarnaast isoleert HR glas 3 keer beter dan normaal dubbel glas, dat een luchtvulling heeft. Door een hoge isolatiewaarde houdt HR isolatieglas de warmte langer vast. Hierdoor hoef je minder te stoken waardoor je vanzelf geld bespaart met gelaagd HR glas van Glaswebwinkel.

Gelaagd isolatieglas mag de klassering HR++ pas krijgen als er een minimale spouwbreedte van 13 mm wordt toegepast. Dan is de isolatiewaarde dermate dat het glas de juiste U-waarde behaalt met het hoogste rendement.

Daarnaast ook nog een van de veiligste glassoorten. Door tussen de twee glasbladen een PVB-folie toe te voegen, blijven in geval van glasbreuk de glasscherven aan de folie plakken. Dit voorkomt ongelukken en letsel, bovendien werkt de folie inbraakwerend. Er moet immers veel meer moeite worden gedaan om door de ruit heen te breken.

Wanneer wordt gelaagd HR glas gebruikt?

Dit type veiligheidsglas wordt onder andere toegepast bij schuifdeuren en grote glaspuien waar het risico op doorvallen moet worden voorkomen, maar de warmte (dus isolerend) wel vast gehouden moet worden. Vaak schrijven architecten dit glas voor als er voldaan moet worden aan de regeling bouwbesluit NEN3569 normering. In het kort samengevat wordt gelaagd veiligheidsglas toegepast bij het plaatsen van glas in kozijnen, waarbij de afstand tot de vloer minder dan 85 centimeter bedraagt en er letselveilig (isolatie)glas geplaatst moet worden.

Hoe wordt de dikte van een gelaagde ruit aangegeven?

De dikte of samenstelling van de gelaagde ruit wordt met een nummering weergegeven, bijvoorbeeld 33.1, 44.2 of 55.2 gelaagd;

33.1 gelaagd; de ruit bestaat uit 2 glasbladen van elk 3 millimeter dikte met daartussen 1 folie laag.

44.2 gelaagd; de ruit bestaat uit 2 glasbladen van elk 4 millimeter dikte met daartussen 2 folie lagen.

Eén laag folie is 0,38 mm dik.

Hoe meer lagen folie tussen de glasbladen, hoe sterker de beschermende eigenschappen van de ruit.

Ook is er een sterretje (*) zichtbaar bij de aanduiding ruit samenstelling, dit geeft de ruit aan waar de HR-coating op is aangebracht en dit betreft altijd de binnenruit. 

Door het bekijken van het overzicht windlast berekening dubbelglas kan je eenvoudig de juiste samenstelling en dikte van het dubbelglas bepalen.

De noodzakelijke glaszetartikelen om het gelaagde HR glas te plaatsen

Onderstaande glas artikelen zijn handige hulpmiddelen om het glas op de juiste wijze te plaatsen:

De glasblokjes kan je per zakje van 100 stuks bestellen, maar je kan ook kiezen voor de combibox. Daarin hebben wij diverse diktes aan blokjes gecombineerd.

Bestel gelaagd HR glas bij Glaswebwinkel.nl

Bestel je glas breder dan 3100 mm of hoger dan 3100 mm of met een totaal oppervlak groter dan 4 m2, dan wordt er achteraf een lengte-toeslag in rekening gebracht. Mocht u een dergelijke ruit willen bestellen, vraag dan eerst bij ons een offerte aan door een bericht te sturen naar info@glaswebwinkel.nl

Bestel je gelaagd HR glas via Glaswebwinkel.nl dan bezorgen we deze door geheel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Is het totaalbedrag van je bestelling meer dan € 500,- dan brengen we daarvoor geen verzendkosten in rekening. Zo kun je binnen de kortste keren jouw gewenste gelaagde HR glas installeren en er veilig en betrouwbaar gebruik van maken!

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard afterpay

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard afterpay

Glaswebwinkel.nl, de webshop voor al jouw glas!

Wil je glas bestellen
Glaswebwinkel.nl is de webshop waar iedereen glas kan bestellen. Van spiegels, in bijvoorbeeld de badkamer tot gehard glas in de douche of als tafelblad, voor HR glas om je woning te isoleren of voor gelaagd glas om een inbraak te voorkomen, via onze uitgebreide webwinkel kun je het glas eenvoudig, voordelig en veilig bestellen. Wij leveren glas in heel Nederland (m.u.v. van de Waddeneilanden).

Persoonlijk advies

Wanneer je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het bestellen van onze producten, dan kun je bellen naar onze klantenservice via 055-8431627 of stuur een bericht naar info@glaswebwinkel.nl

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@glaswebwinkel.nl
10

Goede service

Goede service en past perfect.
3 december 2022 Meppel
10

Geleverd zo als afgesproken

Zeer tevreden over levering zo als afgesproken. Glas past ook [...]
1 december 2022 Almelo
10

Uitstekend

Voor het eerst een bestelling gedaan. Alles goed gegaan en zou [...]
30 november 2022 Leerdam
2020 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10