call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Gelaagd HR Glas

v.a. 51,85 excl. BTW
62,74 incl. BTW
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price
 • De glasdikte van de buiten- en binnenruit met daar tussen de spouw, vormen samen de opbouw van het dubbel glas. Voorbeeld: 4-33.1 met spouwbreedte van 13 mm, geven een totale dikte van 23,38 mm. 

  Een 33.1 ruit is 6,38 mm dik.

  De spouw is het grijze kader tussen de binnen- en buitenruit. Om het HR glas de isolerende werking te geven, is de spouw gevuld met argon gas.

Gelaagd HR glas

De levertijd voor gelaagd HR glas* is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen. Als je de bestelling afhaalt bij ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout is de doorlooptijd ongeveer 15 werkdagen.

* Momenteel is de vraag naar HR glas extreem hoog. Hierdoor kan het zijn dat de genoemde levertijd van dit glastype overschreden gaat worden.

Gelaagd HR glas heeft de twee beste eigenschappen van de glaswereld. HR glas staat ook wel bekend als isolatie glas. Het is namelijk dubbel glas gevuld met Argon gas. Gelaagd HR glas isoleert wel 5 keer beter dan enkel glas. Daarnaast isoleert HR glas 3 keer beter dan normaal dubbel glas, dat een luchtvulling heeft. Door een hoge isolatiewaarde houdt HR isolatieglas de warmte langer vast. Hierdoor hoef je minder te stoken waardoor je vanzelf geld bespaart met gelaagd HR glas van Glaswebwinkel.

Gelaagd isolatieglas mag de klassering HR++ pas krijgen als er een minimale spouwbreedte van 13 mm wordt toegepast. Dan is de isolatiewaarde dermate dat het glas de juiste U-waarde behaalt met het hoogste rendement.

Daarnaast ook nog een van de veiligste glassoorten. Door tussen de twee glasbladen een PVB-folie toe te voegen, blijven in geval van glasbreuk de glasscherven aan de folie plakken. Dit voorkomt ongelukken en letsel, bovendien werkt de folie inbraakwerend. Er moet immers veel meer moeite worden gedaan om door de ruit heen te breken.

Wanneer wordt gelaagd HR glas gebruikt?

Dit type veiligheidsglas wordt onder andere toegepast bij schuifdeuren en grote glaspuien waar het risico op doorvallen moet worden voorkomen, maar de warmte (dus isolerend) wel vast gehouden moet worden. Vaak schrijven architecten dit glas voor als er voldaan moet worden aan de regeling bouwbesluit NEN3569 normering. In het kort samengevat wordt gelaagd veiligheidsglas toegepast bij het plaatsen van glas in kozijnen, waarbij de afstand tot de vloer minder dan 85 centimeter bedraagt en er letselveilig (isolatie)glas geplaatst moet worden.

Hoe wordt de dikte van een gelaagde ruit aangegeven?

De dikte of samenstelling van de gelaagde ruit wordt met een nummering weergegeven, bijvoorbeeld 33.1, 44.2 of 55.2 gelaagd;

33.1 gelaagd; de ruit bestaat uit 2 glasbladen van elk 3 millimeter dikte met daartussen 1 folie laag.

44.2 gelaagd; de ruit bestaat uit 2 glasbladen van elk 4 millimeter dikte met daartussen 2 folie lagen.

Eén laag folie is 0,38 mm dik.

Hoe meer lagen folie tussen de glasbladen, hoe sterker de beschermende eigenschappen van de ruit.

Ook is er een sterretje (*) zichtbaar bij de aanduiding ruit samenstelling, dit geeft de ruit aan waar de HR-coating op is aangebracht en dit betreft altijd de binnenruit. 

Door het bekijken van het overzicht windlast berekening dubbelglas kan je eenvoudig de juiste samenstelling en dikte van het dubbelglas bepalen.

De noodzakelijke glaszetartikelen om het gelaagde HR glas te plaatsen

Onderstaande glas artikelen zijn handige hulpmiddelen om het glas op de juiste wijze te plaatsen:

De glasblokjes kan je per zakje van 100 stuks bestellen, maar je kan ook kiezen voor de combibox. Daarin hebben wij diverse diktes aan blokjes gecombineerd.

Bestel gelaagd HR glas bij Glaswebwinkel.nl

Bestel je glas breder dan 3100 mm of hoger dan 3100 mm of met een totaal oppervlak groter dan 4 m2, dan wordt er achteraf een lengte-toeslag in rekening gebracht. Mocht u een dergelijke ruit willen bestellen, vraag dan eerst bij ons een offerte aan door een bericht te sturen naar info@glaswebwinkel.nl

Bestel je gelaagd HR glas via Glaswebwinkel.nl dan bezorgen we deze door geheel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Is het totaalbedrag van je bestelling meer dan € 500,- dan brengen we daarvoor geen verzendkosten in rekening. Zo kun je binnen de kortste keren jouw gewenste gelaagde HR glas installeren en er veilig en betrouwbaar gebruik van maken!

 • Levertijd is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen (3 tot 4 weken).
 • Als je de bestelling afhaalt en niet laat bezorgen, kan dit de doorlooptijd verkorten.
 • Afhaallocaties in Apeldoorn of Oosterhout (NB).
 • Levering in heel Nederland m.u.v. de Waddeneilanden.
 • Je wordt ruim van te voren per mail en/of SMS geïnformeerd over de leverdag.
 • Levering vindt plaats op werkdagen tussen 08.00 – 17.00 uur.
 • De leverlocatie dient eenvoudig bereikbaar te zijn, zodat er voor de deur gelost kan worden.
 • Bij een orderbedrag boven de € 500,- (incl. btw), is levering gratis.
 • Bij een orderbedrag onder de € 500,- (incl. btw), zijn de bezorgkosten € 35,00 (incl. btw).

Lees de leveringsvoorwaarden voor aanvullende informatie, waar je bij levering allemaal rekening mee moet houden. Zie ook de veelgestelde vragen

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard

Glaswebwinkel.nl, dé webshop voor online glas bestellen!

Glas bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest
Glaswebwinkel.nl is dé webshop waar iedereen glas kan bestellen. Want voor glas bestellen hoef je vandaag de dag natuurlijk echt de deur niet meer uit. We hebben er alles aan gedaan om online glas bestellen zo makkelijk mogelijk te maken. In slechts een beperkt aantal stappen loodsen we je door het bestel- en betaalproces en zodra we je bestelling ontvangen hebben, gaan we hier direct mee aan de slag.

Voor zowel de particuliere als de zakelijke klant heeft Glaswebwinkel.nl een uitgebreid assortiment glassoorten, spiegels en glaszetartikelen. Zo ben je bij ons niet alleen aan het juiste adres voor een fraaie ronde badkamerspiegel, maar ook voor een mooie kappersspiegel voor in je kapsalon of die grote fitness spiegel voor in je sportschool. Bestel je veiligheidsglas zoals gehard glas voor je glazen schuifdeur of glazen douchedeur of ga voor een uniek glazen tafelblad van gekleurd gehard glas. Natuurlijk kun je bij ons ook alle soorten glas bestellen voor je woning, kantoor of bedrijfspand. Kies voor HR glas of dubbelglas om je woning te isoleren of kies gelaagd glas voor je winkel met het oog op inbraakpreventie. Via onze overzichtelijke en gebruiksvriendelijke webwinkel bestel je ook al dit glas eenvoudig, voordelig én veilig.

Veel glaszetartikelen, waaronder bijvoorbeeld glaskit, glasband en glasblokjes, leveren wij vanuit eigen voorraad. Hierdoor heb je deze veelal met enkele (werk)dagen in huis als je deze bij ons bestelt. Voor glas en spiegels is de levertijd wat langer, omdat we deze speciaal voor jou op maat laten maken. Wij leveren glas in heel Nederland (m.u.v. van de Waddeneilanden). Desgewenst kun je je bestelling ook af komen halen op onze locatie in het Gelderse Apeldoorn of in Oosterhout (Noord-Brabant), wat de levertijd met enkele dagen verkort.

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@glaswebwinkel.nl

Persoonlijk advies en maatwerk

Glas op maat bestellen? Ook dat doe je via de webshop van Glaswebwinkel.nl. Standaard bestaat tenslotte maar tot op bepaalde hoogte en wij begrijpen als geen ander hoe fijn het is als je het glas dat je nodig hebt in de door jou gewenste afmetingen kunt bestellen. Glas bestellen op maat stelt je in staat om al je projecten precies zo uit te voeren, zoals je dit graag wilt, zonder concessies.

Wij laten je er nooit alleen voor staan en doen graag een stapje extra voor je. Misschien heb je wel vragen over een bepaalde glassoort of wil je meer weten over hoe je een spiegel het beste aan de wand kunt bevestigen. Ook wanneer je hulp nodig hebt bij online glas bestellen, helpen we je met veel plezier. Laat ons weten welk stapje extra wij voor jou kunnen zetten door te bellen met onze klantenservice die bereikbaar is via 055 – 843 16 27.  Een e-mail sturen naar info@glaswebwinkel.nl kan natuurlijk ook. Glaswebwinkel.nl, hét adres voor glas bestellen en waar maatwerk en persoonlijke service standaard zijn.

Glastransport Glaswebwinkel
Controlewerkzaamheden op het isolatieglas door onze magazijnmedewerker
10

Makkelijk en goed

Makkelijk bestellen, vlot geholpen bij afhalen
23 mei 2024 Garderen
10

Super bedrijf, flexibel en communicatief sterk

Hartelijk dank voor de levering van het glas. Perfecte maten en [...]
22 mei 2024 Lekkerkerk
7

uitstekend

duidelijke website, op tijd geleverd, ook geen probleem als het [...]
22 mei 2024 Oosterwolde Gld
2364 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10