call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Kitpistool

Resultaten

Toont alle 2 resultaten

Sortering

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard

Is jouw glasgereedschap al voorzien van een kitpistool?

Ga je aan de slag met het zetten van glas dan is het absoluut noodzakelijk dat je ook een kitpistool bij de hand hebt om de klus succesvol uit te voeren. Ook al is het glas nog zo stevig en houdt het nog zoveel koude lucht buiten, de kieren en voegen tussen de sponning van het kozijn en het glas zullen toch echt gedicht moeten worden. In onze webshop vind je verschillende kitpistolen, te gebruiken voor elke montageklus waar je als professionele glaszetter of handige doe-het-zelver mee te maken hebt.

Is een kitpistool hetzelfde als een kitspuit?

Ja, een kitspuit en een kitpistool zijn twee verschillende benamingen voor hetzelfde gereedschap. Beide termen verwijzen naar een gereedschap dat wordt gebruikt om kit of lijm op een specifieke plek aan te brengen. Het gereedschap ziet er meestal uit als een lange metalen staaf met een handgreep en een knop waarmee de kit of lijm naar buiten kan worden gedrukt. De kitspuit wordt vaak gebruikt voor kleinere klussen, zoals het repareren van beschadigingen in hout of het opvullen van kleine gaatjes, terwijl het kitpistool vaak wordt gebruikt voor grotere projecten zoals het afdichten van dakgoten of het plaatsen van raamkozijnen. In feite is er geen verschil tussen de twee benamingen en beide kunnen worden gebruikt om te verwijzen naar hetzelfde gereedschap.

Waarom een kitpistool gebruiken?

Wil je op een goede manier voegen afkitten en kieren of kleine gaatjes in het hout van jouw kozijn opvullen? Wat voor soort glaskit je ook gebruikt, of het nou siliconenkit is of stopverf je zult de kit in elke situatie met de nodige kracht moeten aanbrengen om de gaten en kieren optimaal gevuld te krijgen. Een professioneel kitpistool helpt je het glas en de ruiten op een goede manier in het kozijn te kitten. Door het gebruik van een kitpistool vergroot je de isolatiewaarde van je huis. Dit doe je door niet alleen het juiste glas te monteren, maar ook door alle kieren en voegen op zo’n manier dicht te kitten. Vocht en kou hebben geen kans om het huis binnen te dringen.

De kitpistolen van Glaswebwinkel.nl

Met onze jarenlange ervaring weten we precies welke glaszetartikelen het beste zijn voor onze klanten. De kitpistolen die je in onze webshop vindt zijn stuk voor stuk een perfecte toevoeging op jouw glasgereedschap. Omdat het allemaal open handpistolen zijn, kan je eenvoudig de kit plaatsen in het pistool. Daarnaast zorgt het ervoor dat je de kit ook op een stabiele manier kan aanbrengen. Onze kitpistolen zijn multi-inzetbaar, wat betekent dat elk soort glaskit gebruikt kan worden. Of het nou gaat om een vochtige ruimte waar je met siliconenkit aan de slag gaat of ‘gewoon’ glaskit voor het voegen van een ruit aan de buitenkant van je woning, een professioneel kitpistool heb je altijd nodig om het glas goed te kunnen zetten.

Om een kitspuit te gebruiken, volg je deze stappen:

  1. Kies de juiste kit of lijm voor de taak die je wilt uitvoeren. Controleer of deze geschikt is voor het materiaal waar je het op wilt aanbrengen en of het geschikt is voor binnen- of buitengebruik, afhankelijk van de toepassing.
  2. Plaats de koker kit of lijm in het kitpistool.
  3. Druk op de vergrendeling van de kitspuit om deze te activeren. Dit zorgt ervoor dat de kit of lijm naar buiten komt wanneer je op de knop drukt.
  4. Breng de kit of lijm aan op de plek waar je het wilt hebben. Beweeg het rustig en gelijkmatig om een gelijkmatige laag aan te brengen.
  5. Laat de kit of lijm drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan enkele uren tot enkele dagen duren, afhankelijk van het product dat je gebruikt.
  6. Als de kit of lijm volledig is uitgehard, kun je eventueel extra laagjes aanbrengen of het oppervlak gladmaken met schuurpapier of een schuurmachine. Dir is ook weer afhankelijk van het soort kit dat je gebruikt.

Zorg ervoor dat je het kitpistool goed schoonmaakt na gebruik. Laat eventuele resten kit of lijm in de spuit hard worden en verwijder deze vervolgens met een mesje of schoonmaakmiddel. Spoel de spuit vervolgens goed uit met warm water en droog hem goed voordat je hem opbergt.

Kitpistolen bestellen via onze webshop

Weet je al wat voor kitpistool je nodig hebt? Bestel deze dan direct en voordelig in de webshop. Wij zorgen dat deze zo snel mogelijk bij je thuis wordt afgeleverd. Twijfel je nog over het juiste kitpistool, neem dan contact op met een van onze glasexperts, we adviseren je graag in de beste keuze. Wil je het kitpistool eerst even in je handen voelen en uitproberen dan ben je van harte welkom in onze showroom. Naast kitpistolen hebben we nog tal van andere glaszetartikelen waarmee je ideaal voorbereid aan je montageklus begint. Ook kan je bij ons in Apeldoorn de bestelling glasproducten ophalen wanneer je direct met het glas aan de slag wilt!

Bel ons op +31 (0)55-8431627Mail ons op info@glaswebwinkel.nl
10

Excellent product, service and seller!

Easy to order and pick up. The mirror is perfect [...]
19 juni 2024 Almere
10

Prima!!!

Robert top medewerker in het magazijn ;)
19 juni 2024 Borculo
9

Snel en betrouwbaar

De passpiegel werd na bestelling via de site op de [...]
18 juni 2024 ZUTPHEN
2379 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10