call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €350,- gratis verzending

Gehard glas

v.a. 19,41 incl. BTWper 0.5 m2
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price
  • *Samenstelling

    Op zoek naar gehard glas met geslepen randen (strak afgewerkt en niet scherp)? Klik hier

     

Productomschrijving

Gemakkelijk gehard glas bestellen

De levertijd voor gehard glas is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen. Als je de bestelling afhaalt bij ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout is de doorlooptijd korter. 

Wat is gehard glas?

Gehard glas is veiligheidsglas. Door middel van een speciaal productieproces, van extreme verhitting en snelle afkoeling is het glas extra hard gemaakt om snel breken te voorkomen. Als het geharde glas toch breekt, zal het uiteenvallen in heel veel kleine stukjes, hierdoor kunnen er geen diepe wonden ontstaan. Ook zijn de vele stukken minder scherp dan bij gewoon glas. Dit zorgt er voor dat de kans op verwondingen verkleint.

Gehard glas is ongeveer 5 keer zo sterk als gewoon glas van dezelfde dikte. Het is dus ideaal om toe te passen op plaatsen waar glas snel kan breken en/of waar veiligheid voorop staat. Zoals bij een douchedeur, douchewand of glazen binnendeur.

Let op! Wij leveren alleen het glas. Eventuele frames, profielen of glasbeslag op afbeeldingen zijn puur ter inspiratie.

Waarom gehard veiligheidsglas?

Omdat gehard glas een veilige vorm van glas is, wordt het veel toegepast op plaatsen waar glas zo min mogelijk moet kunnen breken en als het dan toch breekt, dan zo veilig en gecontroleerd mogelijk.

De voordelen van gehard glas

  • Bij het breken van het glas valt het in talloze, onscherpe stukjes uiteen, waardoor je in die situatie een minder risico op snijletsel hebt
  • Het is overal in het huis toepasbaar waar veiligheid voorop staat, zoals de badkamer, keuken en het woon interieur
  • Het glas kan goed tegen schokken en is dus een stuk veiliger dan enkel glas.
  • Ons geharde glas is bestand tegen temperatuurverschillen tot 270

 

Wanneer moet je dit glas gebruiken?

Gehard glas wordt binnenshuis gebruikt, bijvoorbeeld als glazen deur of glazen tafelblad in het interieur. Maar ook praktisch in de badkamer als glazen douchewand. Gehard glas is het resultaat van glas dat tot extreem hoge temperaturen wordt opgewarmd waarna het direct weer sterk afgekoeld wordt. Zo ontstaat krachtig en hard glas, ideaal om te verwerken op plekken in het huis waar de kans groot is dat je met het glas in aanraking komt.

Randafwerking gehard glas

Het glas wordt standaard afgescherpt voordat het de hardingsoven ingaat. Afscherpen is het weghalen van uitstekende glas schilfers en grotere uitstekende randjes. Afgescherpt glas heeft geen net afgewerkte rand. Afgescherpt glas ziet er uit als ruw gesneden glas. Indien de randen van het glas zichtbaar blijven dan adviseren wij altijd om het glas plat poly te laten slijpen.

 

LET OP: Bij het produceren van gehard glas wordt als bewijs van veilig glas een kleine stempel aangebracht te grote van een euro munt. De stempel is niet meer te verwijderen, tenzij u vooraf aangeeft dat u de stempel niet wilt. Het weglaten van de stempel is op uw eigen risico. Zonder stempel is niet meer aan te tonen dat het om gehard glas gaat (mits het glas breekt)

Gehard glas bestellen bij Glaswebwinkel.nl

Bestel je ‘gewoon’ gehard glas bij ons in de webshop, houd er dan wel rekening mee dat dit glas nog onbewerkt is en nog niet netjes en glad geslepen is. Wil je gelijk met het glas aan de slag, kijk dan ook eens naar de plat poly geslepen variant van het geharde glas. Welke soort glas je ook kiest, Glaswebwinkel.nl werkt alleen maar met de beste producenten, kwalitatief voldoet ons geharde glas dan ook aan de hoogste normering.

Het glas is onze webshop te bestellen in diktes van 4, 5, 6, 8, 10, 12 en 15 millimeter. Ga je voor afmetingen groter dan 3100 mm, of met een totale oppervlakte van 4m², dan vragen we je een bericht te sturen naar info@glaswebwinkel.nl. Op basis van de doorgegeven afmetingen sturen we je snel een offerte op maat.

Bestel je glas via Glaswebwinkel.nl dan bezorgen we deze door geheel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Is het totaalbedrag van je bestelling lager dan €350,- dan brengen we daarvoor geen verzendkosten in rekening. Zo kun je binnen de kortste keren jouw gewenste geharde glas installeren en er veilig en betrouwbaar gebruik van maken!

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €350,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard afterpay

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €350,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard afterpay

Glaswebwinkel.nl, de webshop voor al jouw glas!

Wil je glas bestellen
Glaswebwinkel.nl is de webshop waar iedereen glas kan bestellen. Van spiegels, in bijvoorbeeld de badkamer tot gehard glas in de douche of als tafelblad, voor HR glas om je woning te isoleren of voor gelaagd glas om een inbraak te voorkomen, via onze uitgebreide webwinkel kun je het glas eenvoudig, voordelig en veilig bestellen. Wij leveren glas in heel Nederland (m.u.v. van de Waddeneilanden).

Persoonlijk advies

Wanneer je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het bestellen van onze producten, dan kun je bellen naar onze klantenservice via 055-8431627 of stuur een bericht naar info@glaswebwinkel.nl

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@glaswebwinkel.nl
9

Goed

Goede levering, op tijd volgens afspraak en eerder geleverd als [...]
24 juni 2021 Ouddorp
10

Weer perfect gegaan

Bedrijf dat soepel en netjes loopt en altijd bereid een [...]
23 juni 2021 Hardinxveld-Giessendam
7

helemaal goed!! niks aan te merken

De Telefoonniste wil ik graag een afspraakje mee ;-))
22 juni 2021 bergen op zoom
1526 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10