call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Zonwerend glas ZHR++

v.a. 63,92 excl. BTW
77,34 incl. BTW
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price
  • De glasdikte van de buiten- en binnenruit met daar tussen de spouw, vormen samen de opbouw van het dubbel glas. Voorbeeld: 6-4 met spouwbreedte van 13 mm, geven een totale dikte van 23 mm.

    De spouw is het grijze kader tussen de binnen- en buitenruit. Om het HR glas de isolerende werking te geven, is de spouw gevuld met argon gas.

    Montagematerialen toevoegen? (optioneel)

De voordelen van zonwerend glas en warmtewerend glas

Of je nu geïnteresseerd bent in het verhogen van de energie-efficiëntie van je huis, het verminderen van schadelijke UV-straling of het creëren van een comfortabelere leefomgeving, zonwerend glas, warmtewerend glas of getint glas kunnen de oplossing zijn waar je naar op zoek bent. Zonwerend HR++ glas vermelden wij als ZHR++ glas.

Hoe zonwerend het ZHR glas is, hangt af van de lichttoetreding en zontoetreding waarde

Het zonwerende karakter van ZHR++ glas, hangt af van de LTA / ZTA waarde. LTA staat voor het percentage lichttoetreding en de ZTA staat voor het percentage zonnewarmte dat wordt doorgelaten. Hoe lager de lichttoetreding, hoe donkerder het glas wordt. Als er ook meer zonnewarmte moet worden tegengehouden, dan geeft het glasoppervlak ook meer spiegeling.

Om te verduidelijken wat de LTA en ZTA inhouden; zonwerend HR glas met de verhouding 70/40 staat voor een LTA van 70% (lichttoetreding) en een ZTA van 40% (warmte / zontoetreding).

Glaswebwinkel kan drie varianten aanbieden:

“Standard” zonwerend glas: 70/40 of 71/39 (LTA/ZTA)

“Middle” zonwerend glas: 62/34 (LTA/ZTA)

“High” zonwerend glas: 60/27 (LTA/ZTA)

De meest gekozen variant is “Standard” zonwerend glas met de verhouding 70/40. De tint is vrij neutraal maar iets donkerder t.o.v. regulier HR++ glas. Bij de varianten “Middle” en “High”, is de tint donkerder in bijvoorbeeld blauw, grijs of groen.

Houd je huis koel en comfortabel met ZHR++ glas

Zonwerend glas en warmte werend glas zijn geavanceerde glasproducten die speciaal zijn ontworpen om zonlicht en warmte buiten te houden terwijl ze nog steeds een aangename hoeveelheid natuurlijk licht binnenlaten. De zonwerende coating op het glas weet de zonne-energie te reguleren die je huis binnenkomt. Hierdoor blijft je interieur koeler, schadelijke UV-stralen worden verminderd en je energiekosten worden verlaagd.

Zonwerend glas en het kleurverschil bij de verschillende warmte werende coatings

Een van de belangrijkste voordelen van zonwerend glas en warmtewerend glas is de mogelijkheid om de zonnewarmteoverdracht te verminderen. Door de zonwerende coating kan dit glas de hoeveelheid warmte die door het raam komt aanzienlijk verminderen. Dit betekent dat je huis koeler blijft tijdens warme zomerdagen. Je bent minder afhankelijk van de airconditioning en je energieverbruik vermindert. Dat niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Een belangrijk punt is de kleur van de zonwerende coating. Het kleurverschil bij getint glas ontstaat door de kleur die de fabrikant meegeeft aan het warmte werende glas. Dit kan bijvoorbeeld groen, bruin of blauw zijn. Probeer daarom je zonwerende glas altijd bij dezelfde fabrikant en uit dezelfde serie aan te schaffen, om kleurverschil te voorkomen.

Bescherm je interieur tegen schadelijke UV-stalen met warmtewerend glas

Een ander voordeel van zonwerend glas en warmtewerend glas is de mogelijkheid om schadelijke UV-stralen te verminderen. Deze glasopties zijn uitgerust met speciale coatings die meer schadelijke UV-stralen blokkeren dan standaard HR glas. Dit is vooral belangrijk als je bedenkt dat langdurige blootstelling aan UV-straling kan leiden tot verkleuring van meubels, vloeren en gordijnen. Ben je op zoek naar een glassoort dat 99% van alle UV straling blokkeert, dan is gelaagd glas een betere optie.

Naast het reguleren van zonnewarmte, bieden getint glas of warmtewerend glas nog andere voordelen. Deze glasopties kunnen bijvoorbeeld ook helpen bij het verminderen van schittering. Schittering kan een probleem zijn, vooral als je tv kijkt, op een computerscherm werkt of gewoon wilt ontspannen zonder verblind te worden door fel zonlicht. Getint glas en warmte werend glas verminderen de schittering en zorgen voor een aangenamere kijkervaring.

Wat betreft de toepassingen van zonwerend glas en warmte werend glas, zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Deze glasopties worden gebruikt in ramen, deuren, serres, gevels en zelfs daken. Of je nu een nieuwbouwproject plant of je bestaande ramen wilt upgraden, zonwerend glas en warmtewerend glas kunnen worden aangepast aan jouw specifieke behoeften en esthetische voorkeuren. Let goed op de verschillende coatingtinten om de juiste balans te vinden tussen zonnewarmtecontrole, privacy en het visuele effect.

Zonwerend glas: de nadelen

Om een juiste afweging te kunnen maken, hierbij de nadelen van zonwerend glas:

  • Verminderde zichtbaarheid: De coating werkt als filter en zorgt dat de binnenruimte donkerder wordt. Ook in het zicht naar buiten toe kan het zicht donkerder / minder helder zijn.
  • Minderde natuurlijke warmtewinst: Zonwerend glas blokkeert niet alleen de zonnewarmte van buitenaf, maar het kan ook de warmteoverdracht van binnen naar buiten beperken. Dit kan een nadeel zijn in koudere dagen of tijdens de wintermaanden, waar je misschien wilt profiteren van de natuurlijke warmtewinst door de zon.
  • Hogere kosten: In vergelijking met standaard glasopties zal getint glas duurder zijn. Het is belangrijk om de kosten af te wegen tegen de verwachte energiebesparingen en andere voordelen die het biedt.

 Zonwerende raamfolie aanbrengen op HR++ glas

Anders dan te kiezen voor ZHR++ glas, kan je ook op bestaand glas folie aanbrengen. Dat is wellicht een goedkopere oplossing, maar bedenk dat goedkoop ook duur kan zijn. Plak je een donkere folie niet over het volledige raamoppervlak of plak je de zonwerende folie aan de binnenzijde van je glas, dan hoopt de warmte zich op en dit temperatuurverschil in het glas zal een breuklijn veroorzaken. Dit wordt een thermische breuk genoemd.

Zorg voor een waardestijging van je woning met warmtewerend glas

Tot slot is het vermeldenswaardig dat de installatie van zonwerend glas en warmtewerend glas een investering is die op de lange termijn rendeert. Door de energie-efficiëntie (beter isoleren) van je huis te verbeteren, kun je besparen op energiekosten en de waarde van je woning verhogen. Bovendien draag je bij aan een duurzamere toekomst door je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Samenvattend, zonwerend glas en warmte werend glas bieden tal van voordelen, variërend van het reguleren van zonnewarmte en het verminderen van schadelijke UV-stralen tot het verhogen van het wooncomfort. Of je nu een energiezuiniger huis wilt creëren, je interieur wilt beschermen tegen verkleuring of gewoon wilt genieten van een comfortabelere leefomgeving, deze glasopties zijn het overwegen waard. Heb je vragen? Neem vandaag nog contact op met Glaswebwinkel.nl om te ontdekken hoe zonwerend glas en warmtewerend glas jou kunnen helpen. Mail naar info@glaswebwinkel.nl of bel 055-8431627. Wil je een bestelling plaatsen met ZHR++ glas waarbij de afmeting van een ruit groter is dan 4 m2, vraag dan een offerte bij ons. Er kan dan namelijk een lengtetoeslag van toepassing zijn.

  • Levertijd is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen (3 tot 4 weken).
  • Als je de bestelling afhaalt en niet laat bezorgen, kan dit de doorlooptijd verkorten.
  • Afhaallocaties in Apeldoorn of Oosterhout (NB).
  • Levering in heel Nederland m.u.v. de Waddeneilanden.
  • Je wordt ruim van te voren per mail en/of SMS geïnformeerd over de leverdag.
  • Levering vindt plaats op werkdagen tussen 08.00 – 17.00 uur.
  • De leverlocatie dient eenvoudig bereikbaar te zijn, zodat er voor de deur gelost kan worden.
  • Bij een orderbedrag boven de € 500,- (incl. btw), is levering gratis.
  • Bij een orderbedrag onder de € 500,- (incl. btw), zijn de bezorgkosten € 35,00 (incl. btw).

Lees de leveringsvoorwaarden voor aanvullende informatie, waar je bij levering allemaal rekening mee moet houden. Zie ook de veelgestelde vragen

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard

Glaswebwinkel.nl, dé webshop voor online glas bestellen!

Glas bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest
Glaswebwinkel.nl is dé webshop waar iedereen glas kan bestellen. Want voor glas bestellen hoef je vandaag de dag natuurlijk echt de deur niet meer uit. We hebben er alles aan gedaan om online glas bestellen zo makkelijk mogelijk te maken. In slechts een beperkt aantal stappen loodsen we je door het bestel- en betaalproces en zodra we je bestelling ontvangen hebben, gaan we hier direct mee aan de slag.

Voor zowel de particuliere als de zakelijke klant heeft Glaswebwinkel.nl een uitgebreid assortiment glassoorten, spiegels en glaszetartikelen. Zo ben je bij ons niet alleen aan het juiste adres voor een fraaie ronde badkamerspiegel, maar ook voor een mooie kappersspiegel voor in je kapsalon of die grote fitness spiegel voor in je sportschool. Bestel je veiligheidsglas zoals gehard glas voor je glazen schuifdeur of glazen douchedeur of ga voor een uniek glazen tafelblad van gekleurd gehard glas. Natuurlijk kun je bij ons ook alle soorten glas bestellen voor je woning, kantoor of bedrijfspand. Kies voor HR glas of dubbelglas om je woning te isoleren of kies gelaagd glas voor je winkel met het oog op inbraakpreventie. Via onze overzichtelijke en gebruiksvriendelijke webwinkel bestel je ook al dit glas eenvoudig, voordelig én veilig.

Veel glaszetartikelen, waaronder bijvoorbeeld glaskit, glasband en glasblokjes, leveren wij vanuit eigen voorraad. Hierdoor heb je deze veelal met enkele (werk)dagen in huis als je deze bij ons bestelt. Voor glas en spiegels is de levertijd wat langer, omdat we deze speciaal voor jou op maat laten maken. Wij leveren glas in heel Nederland (m.u.v. van de Waddeneilanden). Desgewenst kun je je bestelling ook af komen halen op onze locatie in het Gelderse Apeldoorn of in Oosterhout (Noord-Brabant), wat de levertijd met enkele dagen verkort.

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@glaswebwinkel.nl

Persoonlijk advies en maatwerk

Glas op maat bestellen? Ook dat doe je via de webshop van Glaswebwinkel.nl. Standaard bestaat tenslotte maar tot op bepaalde hoogte en wij begrijpen als geen ander hoe fijn het is als je het glas dat je nodig hebt in de door jou gewenste afmetingen kunt bestellen. Glas bestellen op maat stelt je in staat om al je projecten precies zo uit te voeren, zoals je dit graag wilt, zonder concessies.

Wij laten je er nooit alleen voor staan en doen graag een stapje extra voor je. Misschien heb je wel vragen over een bepaalde glassoort of wil je meer weten over hoe je een spiegel het beste aan de wand kunt bevestigen. Ook wanneer je hulp nodig hebt bij online glas bestellen, helpen we je met veel plezier. Laat ons weten welk stapje extra wij voor jou kunnen zetten door te bellen met onze klantenservice die bereikbaar is via 055 – 843 16 27.  Een e-mail sturen naar info@glaswebwinkel.nl kan natuurlijk ook. Glaswebwinkel.nl, hét adres voor glas bestellen en waar maatwerk en persoonlijke service standaard zijn.

Glastransport Glaswebwinkel
Controlewerkzaamheden op het isolatieglas door onze magazijnmedewerker
10

Snel en goed geleverd

Duidelijke site, gemakkelijk besteld en snel geleverd.
1 maart 2024 Grolloo
8

Snel en servicegericht

Alles wordt snel en correct opgepakt. Offertes volgen snel en [...]
28 februari 2024 Apeldoorn
9

Goede service!!

Ze hadden mijn verkeerde opgegeven maat terplekke gecorrigeerd.
28 februari 2024 Almere
2316 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10