call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Dubbel glas

Resultaten

Toont alle 4 resultaten

Sortering

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard afterpay

Dubbel glas bestellen is altijd een goed idee en ideaal wanneer je je huis goed wilt isoleren.

Zeker wanneer de dagen weer wat korter worden en de temperatuur daalt wil je de warmte in huis houden. Dubbel glas of HR(++ )glas is beter dan enkel glas, waardoor je minder hoeft te stoken en werkt daarmee energiebesparend. Een lagere energierekening en ook nog eens duurzaam bezig? Investeren in dubbel glas loont altijd. Bij Glaswebwinkel.nl leveren we kwalitatief dubbel glas. Dubbel glas bestellen is eenvoudig en direct te bestellen in onze webshop.

Wat is dubbel glas?

De naam zegt het al, dubbel glas heeft twee glasplaten die met een luchtdichte tussenruimte aan elkaar verbonden zijn. De aanwezige lucht tussen het glasplaten zorgt voor de gewenste isolatie. De ruimte tussen ‘gewoon’ isolatie of dubbel glas is gevuld met lucht, tussen de glasplaten van HR(++) glas zit argongas voor extra isolatie. Hoe veel een glasplaat isoleert wordt aangegeven door middel van de term U-waarde. Deze soorten isolerend dubbel glas zijn overal in het huis toepasbaar, geschikt voor kozijnen van kunststof, hout, aluminium of staal. Is een raamkozijn aan vervanging toe dan is het een mooi moment om isolatieglas in huis te halen.

Dubbelglas in kozijn

De voordelen van dubbel- of HR glas:

Dubbel glas of HR(++) glas isoleert de woning waardoor je de ruimte minder hoeft te verwarmen, een directe besparing dus op je energiekosten. Daarnaast ben je ook goed bezig met het milieu. Je hoeft namelijk minder te stoken om de gewenste temperatuur te behouden. Hierdoor belast je het milieu ook nog eens een stuk minder dan als je enkel glas hebt.

HR glas houdt niet alleen warmte binnen, het zorgt er ook voor dat geluid buiten blijft. Heb je regelmatig te maken met geluidsoverlast dan is dubbel glas met een extra brede spouw de ideale oplossing. Zo heb je minder last van ongewenste geluiden van uit de buurt.

Lagere energiekosten betekent een verhoogd energielabel. Geïsoleerd glas levert dus ook een hogere verkoopwaarde van je huis op.

Het gebruik van dubbel glas is onwijs milieuvriendelijk. Het productieproces van dubbel glas is wel milieubelastend, maar op termijn compenseert dit elkaar. Onderaan de streep is het dus wel heel goed voor het milieu om te investeren in dubbel glas.


Nog meer voordelen van dubbel glas

Dubbele beglazing is een uitstekende investering, die je terug gaat zien op je energierekening. Naast de voordelen die hierboven zijn genoemd heeft dubbel glas ook de functie dat het steviger is dan enkel glas. Hierdoor is het lastiger om doorheen te komen of te breken. Mocht je op zoek zijn naar beter inbraakwerend glas dan zou ik een kijkje nemen bij onze verschillende soorten veiligheidsglas.

Geld besparen dankzij dubbel glas bestellen

Op het moment dat je nog enkel glas in je kozijnen hebt dan zou ik je graag willen adviseren om eens een kijkje te nemen naar de kostenbesparing op je energierekening door middel van dubbel glas. Het kan best een investering zijn om dubbel glas aan te schaffen voor je woning, kamer of andere ruimte maar op termijn betaald dit zich drie dubbel terug. De isolerende werking van dubbel glas zorgt er voor dat de warmte binnen in de ruimte blijft en niet wordt verloren door te dun glas. Hierdoor blijft het langer een aangename temperatuur en hoef je de verwarming minder lang aan te houden. Het minder stoken binnenshuis zal er voor zorgen dat je minder energie of gas hoeft te betalen.

Werking dubbel glas

De isolatiewaarde van dubbel glas kan nog wel verschillend zijn per dubbelglas soort. Dubbel glas luchtgevuld isoleert al goed, maar HR(++) glas nog net iets beter. Dit komt omdat er bij HR(++) glas tussen de twee glasplaten argon gas zit. Hierdoor gaat de warmte nog minder naar buiten op de momenten dat je de verwarming aan hebt gehad. Ook heeft de ruimte tussen de twee glasplaten nog invloed op hoeveel het isoleert. Het is namelijk zo dat hoe groter de ruimte (spouwbreedte) tussen de twee glasplaten is, hoe beter het isoleert.

De U-waarde van dubbel glas

Hoe lager de U-waarde van de glassoort is hoe beter dit je huis isoleert. De U-waarde geeft namelijk aan hoeveel warmte er wordt verloren binnen de ruimte.

De U-waarde van enkel glas is 5,8

Voor normaal isolatieglas is de U-waarde 2,8

Bij HR++ glas is dat nog eens een stukje lager op 1,1

Hieronder leggen wij uit wat nou het grootste verschil is tussen de verschillende soorten dubbelglas: isolatieglas en HR(++) glas.

De verschillende soorten dubbel glas

Binnen de categorie dubbel glas heb je veel verschillende soorten glas. Zo vallen onder de naam dubbelglas ook glassoorten als HR(++) glas en isolatieglas .

Isolatieglas is een dubbelglas soort waarbij er tussen de twee glasplaten een ruimte zit met lucht daartussen. Bij HR(++) glas is die ruimte gevuld met speciaal argon gas. Een groot verschil tussen HR(++) glas en Isolatieglas is de U-waarde. HR(++) glas isoleert namelijk beter dan normaal isolatieglas. Bij HR(++) glas van Glaswebwinkel komt er ook nog een speciale coating over het glas heen wat er voor zorgt dat het nog beter isoleert en de warmte binnen houdt.

De werking van HR glas

Dubbel glas bestellen via Glaswebwinkel.nl

Dubbel glas bestellen, ook wel bekend als thermopane of isolatieglas, gaat eenvoudig in de webshop van Glaswebwinkel.nl. Je kan zelf aangeven hoe groot de tussenruimte tussen de twee glasplaten moet zijn om het isolatieniveau te kiezen dat bij jouw woning past. Deze spouw kan 6, 10, 12, 13 of 15 millimeter breed zijn. Met een bredere spouw zit er meer lucht  tussen het glas, wat zorgt voor een betere isolatie. Ga je voor extra isolatie, kijk dan ook naar de mogelijkheden van HR(++) glas, waarbij de tussenruimte met argongas gevuld is. Daarmee heb je meer balans in de temperatuur en bespaar je nóg meer op je energierekening.

Heb je het isolatieglas gevonden dat perfect bij jouw woning past en ga je voor kwaliteit en aantrekkelijke prijzen? Dubbel glas bestellen kan in onze webshop en we leveren het snel thuis bij je af.

Ben je ook op zoek naar de professionele materialen om het glas te zetten, kijk dan bij onze glaszetartikelen:

Bel ons op +31 (0)55-8431627Mail ons op info@glaswebwinkel.nl
10

Goede service

Goede service en past perfect.
3 december 2022 Meppel
10

Geleverd zo als afgesproken

Zeer tevreden over levering zo als afgesproken. Glas past ook [...]
1 december 2022 Almelo
10

Uitstekend

Voor het eerst een bestelling gedaan. Alles goed gegaan en zou [...]
30 november 2022 Leerdam
2020 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10