call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard

Dubbel glas bestellen; de eerste stap bij het isoleren van je woning

Wil je je woning isoleren? Ontdek de voordelen, kosten en plaatsingsmogelijkheden van dubbel glas. Het is namelijk niet de vraag óf je je woning gaat isoleren, maar wanneer je dit gaat doen. Door je woning te isoleren, bespaar je namelijk energie en verhoog je je wooncomfort. Energie besparen is een belangrijk maatschappelijk thema dat eenvoudigweg niet meer weg te denken is. De twee belangrijkste redenen om energie te besparen zijn duurzaamheid en geld besparen. Dubbel glas plaatsen in je woning is een uitstekende optie waarmee je direct bespaart op je energiekosten én je verduurzaamt je woning tegelijkertijd. Investeren in dubbelglas of HR++ glas loont altijd en zeker wanneer je dit doet bij Glaswebwinkel.nl. Dubbel glas bestellen doe je dan ook snel en eenvoudig in onze webwinkel.

Wat is dubbel glas precies?

Zoals de naam al doet vermoeden, is dubbelglas letterlijk dubbel glas. Dit glas bestaat uit twee glasplaten waarbij er tussen beide glasplaten ruimte is die met lucht gevuld is. Natuurlijk is deze ruimte luchtdicht afgesloten, zodat de aanwezige lucht niet kan ontsnappen. Bij regulier dubbelglas is de ruimte tussen beide glasplaten altijd gevuld met ‘gewoon’ lucht. Wanneer je een stapje verder gaat, dan kom je al snel uit bij HR++ dubbelglas. In het geval van dit type glas is de ruimte tussen de glasplaten gevuld met (argon)gas in plaats van met lucht, wat een hogere isolatiewaarde heeft. Hoe hoog de isolatie waarde van dubbel glas is, wordt aangegeven door middel van de U-waarde. Wat verder goed is om te weten over zowel standaard luchtgevuld dubbel glas als de HR++ variant, is dat beide soorten geschikt zijn om toe te passen bij kozijnen van kunststof, hout, aluminium of staal.

Dubbelglas in kozijn

De voordelen van dubbel- of HR glas

Om je een goed beeld te geven van de vele voordelen die dubbelglas je biedt, hebben we de belangrijkste even overzichtelijk voor je op een rij gezet:

  • Dubbel glas of HR(++) glas isoleert de woning waardoor je de ruimte minder hoeft te verwarmen. Je bespaart dus direct op je energiekosten.
  • Minder energie verbruiken is duurzaam om de doodeenvoudige reden dat je minder hoeft te stoken om de gewenste temperatuur te behouden. Hierdoor belast je het milieu beduidend minder ten opzichte van enkel glas.
  • HR glas houdt niet alleen warmte binnen, het zorgt er ook voor dat geluid buiten blijft. Heb je regelmatig last van geluidsoverlast of geluidshinder? Dan is isolatieglas met een extra brede spouw de ideale oplossing. Zo heb je minder last van ongewenste geluiden van uit de buurt. Zeker prettig als je met regelmaat thuiswerkt, wat tenslotte voor veel mensen de nieuwe manier van werken is geworden. Er is overigens ook speciaal geluidswerend glas op de markt, wat nog beter geluid tegenhoudt.
  • Een beter geïsoleerde woning levert je vaak meteen een hoger energielabel op. Een energielabel heb je nodig om je huis te kunnen verkopen een verhoogd energielabel. Het spreekt dan ook voor zich dat een woning die, (mede) dankzij dubbel glas of HR++ glas, is geïsoleerd een hogere energielabel krijgt, dan een woning die minder goed is geïsoleerd. Direct gevolg hiervan is vrijwel altijd een hogere verkoopwaarde van je woning.
  • Dubbelglas is naast een uitstekende investering om je energiekosten naar beneden te krijgen, ook een uitstekende investering in veiligheid. Dit glas is immers beduidend sterker dan enkel glas, waardoor het veel lastiger is om het kapot te krijgen. Ben je echt specifiek op zoek naar inbraakwerend glas? Bekijk dan de verschillende soorten veiligheidsglas eens die we in ons assortiment hebben.

 

Dubbelglas, de investering die zichzelf terugverdient

Wanneer isolatieglas vervangen een optie voor je is, maar je nog twijfelt, weet dan dat investeren in dit type glas een investering is die zichzelf op termijn terugverdient. Wat precies de terugverdientermijn is, dat is niet precies te zeggen. Dit hangt namelijk van verschillende factoren af, waarvan de soort dubbel glas er eentje van is. Gemiddeld genomen ligt de termijn waarop je je investering in dit glas eruit hebt op vier tot zes jaar. Elke keer dat je de verwarming wat hoger zet, begin je met terugverdienen. De isolerende werking van dubbel glas zorgt er immers voor dat de warmte binnen in de ruimte blijft en niet verloren gaat via te dun glas. Hierdoor blijft het langer een aangename temperatuur en hoef je de verwarming minder lang aan te houden. Minder ‘stoken’ zorgt voor een lager energieverbruik, waardoor je geld overhoudt.

Dubbel glas plaatsen, lucht of argon?

Tussen de verschillende soorten dubbelglas die we onderscheiden zit verschil wat betreft de isolatiewaarde. Ga je dubbel glas plaatsen, dan is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. En aan die keuze hangt natuurlijk ook altijd een prijskaartje. Kortom, je moet dus weten wat er aan dit prijskaartje vastzit, wat je ervoor terug krijgt. Regulier dubbel glas is over het algemeen voordeliger dan HR++ glas. De isolatiewaarde van de reguliere variant is prima. De isolatiewaarde van HR++ glas is echter beduidend beter en dat komt omdat de ruimte tussen de beide glasplaten is opgevuld met argongas. Bij regulier dubbel glas is de ruimte tussen de glasplaten opgevuld met lucht, wat simpelweg een lagere isolatiewaarde heeft dan argongas. Dit verklaart ook direct het prijsverschil tussen beide varianten.

De U-waarde van dubbelglas

De U-waarde is de waarde die aangeeft hoe goed een bepaalde glassoort isoleert. Hoe hoger het getal van deze waarde is, hoe minder goed het glas isoleert. De U-waarde geeft namelijk aan hoeveel warmte er wordt verloren binnen de ruimte. Het verbaast je vast niet dat de U-waarde van enkelglas niet best scoort met 5.8. Zet je hier regulier dubbel glas tegenover, dan zie je direct dat dubbel glas plaatsen de moeite waard is. De U-waarde van dit glas bedraagt namelijk 2.8. HR++ kent een U-waarde van slechts 1.2 en daarmee is dit één van de best isolerende glassoorten die er zijn. Overigens is het goed om te weten dat de ruimte tussen de glasplaten, ook wel de spouw genoemd, deels bepaalt hoe goed het glas isoleert. De algemene regel die hierbij geldt, is dat hoe breder de spouw is, hoe beter de isolatie is.

Dubbel glas bestellen bij Glaswebwinkel.nl is extra interessant, omdat er een speciale HR-coating over het glas wordt aangebracht, die ervoor zorgt dat het glas nóg beter isoleert en de warmte nóg beter binnenhoudt. Zie onderstaande afbeelding:

De werking van HR glas
Dubbel glas en HR++ glas, hoe werkt het?

Kosten van dubbel glas

Het exacte kostenplaatje van dubbel glas is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gekozen type en de afmetingen van het glas. Bij Glaswebwinkel.nl tonen we altijd een “vanaf-prijs per 0.5m2”. De standaard variant van dubbel glas is doorgaans de meest voordelige optie, gevolgd door HR-glas, gelaagd isolatieglas en gelaagd HR-glas. Om de kosten van dubbel glas te verlagen, kun je mogelijk gebruikmaken van subsidie voor dubbel glas. Het is belangrijk om te weten dat er voorwaarden gelden om in aanmerking te komen voor deze subsidie, maar het kan een passende mogelijkheid zijn om de kosten te verminderen. In dit blog vertellen we je graag meer over de mogelijkheden met betrekking tot subsidie voor dubbel glas.

Eenvoudig dubbel glas bestellen bij Glaswebwinkel.nl

Bij Glaswebwinkel.nl is het bestellen van dubbel glas nog nooit zo eenvoudig geweest. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? In onze webwinkel doorloop je slechts een paar stappen om je dubbel glas te bestellen. Je begint met het invoeren van de gewenste afmetingen van het glas, waarbij je de maat in millimeters aangeeft. Vervolgens kies je de juiste glasdikte en geef je aan hoe breed de spouw moet zijn. De spouw is de ruimte tussen de glasplaten, en het is goed om te weten dat een bredere spouw zorgt voor betere isolatie. Daarna voer je het gewenste aantal in en klik je op “Toevoegen aan mijn winkelwagen”.

Je hebt nu de mogelijkheid om je dubbel glas direct af te rekenen via het betaalproces. Maar wist je dat Glaswebwinkel.nl ook een uitgebreid assortiment aan professionele glaszetartikelen heeft? Je kunt gelijk met je dubbel glas ook glaskit, glasblokjes, glashevel en glasband bestellen. Handig toch?

Levertijd van dubbel glas

Zodra we je bestelling ontvangen, gaan we deze verwerken. Aangezien dubbel glas altijd op maat gemaakt wordt, hebben we geen standaardvoorraad. Hierdoor moet je rekening houden met een levertijd van vijftien tot twintig dagen. Als je bestelling eerder klaar is, laten we dit natuurlijk meteen weten. Wil je de levertijd verkorten? Kies dan voor het ophalen van je bestelling in plaats van bezorgen. Dit kan op onze locatie in Apeldoorn of in Oosterhout, Noord-Brabant. Hiermee verkort je de levertijd met enkele dagen, wat wellicht goed uitkomt. Bovendien worden er geen bezorgkosten in rekening gebracht als het factuurbedrag boven de € 500,- uitkomt.

Meer informatie en vragen

Heb je behoefte aan meer informatie over glas? Neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 055 – 843 16 27 of stuur een e-mail naar info@glaswebwinkel.nl. Onze klantenservice staat ook klaar om vragen te beantwoorden over onderwerpen zoals levertijd, bestellingen en bezorgkosten. Je kunt ook een kijkje nemen op onze FAQ-pagina, waar je antwoorden vindt op veelgestelde vragen. We helpen je graag verder!

Ben je ook op zoek naar de professionele materialen om het dubbelglas te zetten, kijk dan bij onze glaszetartikelen:

Bel ons op +31 (0)55-8431627Mail ons op info@glaswebwinkel.nl
9

Snel en betrouwbaar

De passpiegel werd na bestelling via de site op de [...]
18 juni 2024 ZUTPHEN
10

Goed product en vlotte service

Via de website makkelijk te bestellen en keurig volgens afspraak [...]
18 juni 2024 De Wijk
10

Duidelijke informatie om op afstand een maatwerkproduct te bestellen

Na zoeken in talloze sites met allemaal verschillende maten en [...]
17 juni 2024 Amersfoort
2377 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10