call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Retourneren en herroepingsrecht

Retourneren en herroepingsrecht : Kan mijn bestelling geretourneerd worden?

Het herroepingsrecht  houdt in dat consumenten het recht hebben om een aankoopovereenkomst te annuleren en de gekochte goederen of diensten terug te sturen naar de verkoper. Dit recht is van toepassing op aankopen die online, telefonisch, op straat of aan de deur zijn gedaan. Het herroepingsrecht geeft consumenten de mogelijkheid om de producten te bekijken, te testen of te proberen voordat ze beslissen of ze de aankoop willen behouden. Het stelt consumenten in staat om een weloverwogen beslissing te nemen en biedt bescherming tegen impulsaankopen.

Maatwerk glas en spiegels? Geen herroepingsrecht.

Er zijn echter enkele uitzonderingen op het herroepingsrecht, zoals op maat gemaakte producten, bederfelijke goederen, verzegelde producten waarvan de verzegeling is verbroken, en diensten die direct zijn geleverd (zoals een concertkaartje).

Het herroepingsrecht (bedenktijd, annuleren of retourneren) geldt dus ook niet voor op maat gemaakte glas- en spiegelproducten. Dit betekent dat maatwerkproducten zoals glas, spiegels, maar ook ventilatieroosters, dat helemaal volgens de door jouw opgegeven specificaties (zoals afmetingen, de gekozen glasdikte en eventueel gekozen kleur) worden vervaardigd niet geretourneerd kunnen worden.

Voor artikelen die niet op maat gemaakt worden, is het herroepingsrecht wel van toepassing. Je hebt 14 dagen na ontvangst van uw bestelling om deze te retourneren in de originele verpakking (indien mogelijk), mits de bestelling ongebruikt, onbeschadigd en compleet is.

Wil je niet-maatwerk producten of artikelen retourneren of gebruik maken van het herroepingsrecht, vul dan het formulier voor herroeping in.

Wat zijn de kosten voor retournering?

Tenzij anders overeengekomen (bijvoorbeeld bij gebreken), zijn de kosten voor retournering (retourneerkosten) voor je eigen rekening.

Het terugsturen van producten kan verschillende kosten met zich meebrengen, zoals verzendkosten en eventuele verpakkingskosten. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het gewicht en formaat van het pakket, evenals de gekozen verzendmethode. Zorg er in iedergeval voor dat wij een retourzending onbeschadigd en compleet retour ontvangen.

We raden je aan om altijd de verzendinstructies van Glaswebwinkel.nl te volgen om ervoor te zorgen dat uw retourzending veilig en correct verloopt.

Let op: de genoemde kosten hebben betrekking op consumenten. Voor zakelijke klanten kunnen er mogelijk andere voorwaarden en kosten van toepassing zijn.

Voor meer informatie over het retourneren van uw bestelling, kunt u contact opnemen met Glaswebwinkel.nl via info@glaswebwinkel.nl of raadpleeg de algemene voorwaarden op onze website.