call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

HR glas

v.a. 25,07 incl. BTWper 0.5 m2
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price

    *Samenstelling

Productomschrijving

Isolatieglas HR++ (argon gevuld), de fantastische voordelen!

De levertijd voor isolatieglas is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen. Haal je de bestelling af bij ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout, dan is de doorlooptijd korter. Uiteraard zullen wij het niet nalaten om eerder te leveren daar waar het mogelijk is.

Isolatieglas HR++ (Argon gevuld) heeft een aantal fijne voordelen. Het grootste voordeel is de argon gasvulling in de spouw tussen de binnen- en buitenruit, die er voor zorgt dat er extra isolatie is ten opzichte van de vroeger gebruikte spouwvulling met droge lucht. Je kent wellicht de naam thermopane glas nog wel. Isolatieglas HR++ (argon gevuld) is hierop de moderne opvolger met een veel betere U-waarde. Deze isolatie is beter om warmte binnen en de kou juist buiten te houden.

Wat is hoogrendement iso-glas?

HR++ isolatie glas (hoogrendements glas) bestaat uit twee glasbladen. Tussen deze twee bladen zit een spouw. De bladen worden uit elkaar gehouden door een afstandhouder. Meestal is dit een metalen kader, maar dit kan ook van kunststof zijn. De spouw is gevuld met argon gas. Dit gas zorgt ervoor dat er extra isolatie is. Er is ook isolatieglas, waarbij de spouw gevuld is met lucht i.p.v. argon gas. Echter luchtgevuld isolatieglas mag geen HR glas genoemd worden, aangezien de isolatiewaarde en daardoor het rendement lager is. Bovendien is HR glas voorzien van een warmte reflecterende coating, standaard luchtgevuld isolatieglas heeft dit voordeel niet. Voor meer informatie over de HR coating is hier meer achtergrond informatie te lezen.

Warmte isolatie door de HR coating en gas vulling

De warmte werende coating aangebracht op de binnenruit, zorgt ervoor dat de warmte binnen de woning blijft. Let er op als u het glas plaatst, dat de productiesticker welke altijd op buitenruit is aangebracht, dus ook aan de buitenzijde in het kozijn wordt geplaatst. De binnenruit (voorzien van de HR coating), zit dan automatisch aan de juiste zijde. Denk er aan dat bij een spouwbreedte vanaf 13 mm, je HR glas ook de kwalificatie HR++ mag meegeven. Met een spouw van 13 mm, wordt de minimale U-waarde (isolatiewaarde) gehaald, die door de overheid is vastgesteld als norm voor HR++ isolatieglas. Hou daarmee rekening mocht je bij je gemeente hiervoor subsidie aanvragen. Door het volgende item te lezen, krijg je nog meer inzage welk glas het meest geschikt is; 10 Tips en informatie over dubbelglas

Isolatieglas HR++ (argon gevuld) is beter voor het milieu

Doordat je minder hoeft te stoken, zorg je ook nog eens voor het milieu. Dit is niet alleen fijn, maar leidt ook tot een verminderde gasrekening. Natuurlijk is er enige milieubelasting wanneer het isolerend glas wordt geproduceerd. Door de lange levensduur en de energiebesparing, wordt dit echter gecompenseerd. Zo ben je dus ook nog eens goed bezig voor het milieu! Als standaard enkel glas en hoogrendement glas worden vergeleken, isoleert dit glas tot wel vijf keer beter. Het is de investering waard.

Garantie op het lek gaan met HR++ ruit

Het isolerend glas heeft een lange levensduur. Hierdoor durven veel producenten van glas het aan om een garantie te geven van maar liefst tien jaar. Wanneer de ruit lek mocht gaan (vocht tussen de glasbladen), dan doe je een aanspraak op de fabrieksgarantie. Uiteraard moet het isolatieglas dan wel op de correcte manier zijn geplaatst. Hierdoor kun je tenminste tien jaar (maar waarschijnlijk veel langer), genieten van alle voordelen van het hoogrendements glas.

Toeslag bij grote oppervlakken

Bestel je glas breder dan 3100 mm of hoger dan 3100 mm of met een totaal oppervlak groter dan 4 m2, dan kan er achteraf een lengte-toeslag in rekening worden gebracht. Mocht je een dergelijke ruit willen bestellen, vraag dan eerst bij ons een offerte aan door een bericht te sturen naar: info@glaswebwinkel.nl

Het is belangrijk om de juiste dikte van de binnen- en buitenruit van het dubbelglas correct te bepalen. Onder andere de windlast en de totale glasoppervlakte bepalen wat de geschikte samenstelling zou zijn. Kijk bij windlastbekering voor dubbelglas voor meer informatie.

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard afterpay

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard afterpay

Glaswebwinkel.nl, de webshop voor al jouw glas!

Wil je glas bestellen
Glaswebwinkel.nl is de webshop waar iedereen glas kan bestellen. Van spiegels, in bijvoorbeeld de badkamer tot gehard glas in de douche of als tafelblad, voor HR glas om je woning te isoleren of voor gelaagd glas om een inbraak te voorkomen, via onze uitgebreide webwinkel kun je het glas eenvoudig, voordelig en veilig bestellen. Wij leveren glas in heel Nederland (m.u.v. van de Waddeneilanden).

Persoonlijk advies

Wanneer je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het bestellen van onze producten, dan kun je bellen naar onze klantenservice via 055-8431627 of stuur een bericht naar info@glaswebwinkel.nl

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@glaswebwinkel.nl
10

Goed meegedacht, zelfs voor deze tijd een vlotte afhandeling

Goed meegedacht, zelfs voor deze tijd een vlotte afhandeling
24 januari 2022 Brummen
10

Zeer tevreden

Reageren correct en snel op je mail. Artikelen netjes bezorgd en [...]
24 januari 2022 Burgwerd
9

Goed en snelle service voor de juiste prijs

afhaalpunt makkelijk te bereiken in filiaal Apeldoorn , lig vlakbij [...]
24 januari 2022 Deventer
1760 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10