call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

HR glas

v.a. 39,51 excl. BTW
47,81 incl. BTW
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price
  • De glasdikte van de buiten- en binnenruit met daar tussen de spouw, vormen samen de opbouw van het dubbel glas. Voorbeeld: 5-4 met spouwbreedte van 13 mm, geven een totale dikte van 22 mm.

    De spouw is het grijze kader tussen de binnen- en buitenruit. Om het HR glas de isolerende werking te geven, is de spouw gevuld met argon gas.

    Montagematerialen toevoegen? (optioneel)

Productomschrijving

HR++ glas bestellen, voor een geïsoleerd huis!

HR++ glas bestellen heeft een aantal fijne voordelen. Het grootste voordeel is de argon gasvulling in de spouw tussen de binnen- en buitenruit, die er voor zorgt dat er extra isolatie is ten opzichte van de vroeger gebruikte spouwvulling met droge lucht. Je kent wellicht de naam thermopane glas nog wel. HR++ isolatieglas (argon gevuld) is hierop de moderne opvolger met een veel betere U-waarde. Deze isolatie is beter om warmte binnen en de kou juist buiten te houden. De U-waarde geeft bij glas aan hoeveel warmte er verloren gaat en dus hoeveel warmte er door het glas weg kan gaan. Hoe lager de U-waarde is hoe beter het glas isoleert.

Levertijd van HR-glas

De levertijd voor HR-glas* is gemiddeld 15-20 werkdagen. Haal je de bestelling af bij ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout, dan is de doorlooptijd iets korter.

* Momenteel is de vraag naar hoogrendementsglas extreem hoog. Hierdoor kan het zijn dat de genoemde levertijd van dit glastype overschreden gaat worden.

Uiteraard zullen wij het niet nalaten om eerder te leveren daar waar het mogelijk is.

Wat is HR++ isolatieglas?

HR++ glas (hoogrendementsglas) bestaat uit twee glasbladen. Tussen deze twee bladen zit een ruimte wat wij in de glaswereld de spouw noemen. De bladen worden uit elkaar gehouden door een afstandhouder. Meestal is dit een metalen kader, maar dit kan ook van kunststof zijn. De spouw van is gevuld met argon gas. Dit gas zorgt ervoor dat het glas beter isoleert en minder warmte doorlaat. Er is ook isolatieglas, waarbij de spouw gevuld is met lucht in plaats van argon gas. Echter mag luchtgevuld isolatieglas geen HR++ glas genoemd worden, aangezien de isolatiewaarde en daardoor het rendement lager is. Bovendien is HR++ glas voorzien van een warmte reflecterende coating, standaard luchtgevuld isolatieglas heeft dit voordeel niet. 

De werking van HR glas

Voordelen HR++ isolatieglas

HR++ glas is het meest gebruikte isolatieglas en biedt de volgende voordelen: 

  • HR isolatie glas behoudt de temperatuur van jouw huis, ruimte of kamer. 
  • Warmte kan via ramen worden verkregen aangezien er van buiten nog wel wat hitte naar binnen komt en dit kan door het glas worden behouden. 
  • HR++ glas minimaliseert warmteverlies door een speciale coating en het gas tussen de twee glasbladen. Hierdoor bespaar je op je energierekening. 
  • Vergeleken met het standaard glas is HR++ isolatieglas een stuk beter in het isoleren. HR++ glas isoleert namelijk 2,5 keer beter dan normaal glas. 
  • De beperking van warmteverlies leidt tot minder energieverbruik. Deze besparingen zouden jaarlijks ongeveer 260 euro bedragen.

HR++ glas bestellen, een slimme besteding van je geld

Je herkent direct de voordelen van geïsoleerd glas in het huis: het is koeler en de temperatuur wordt verlaagd. Het kan soms best een investering zijn om je huis goed te isoleren en gebruik te maken van HR++ glas, maar je ziet de besparingen in de energiekosten per jaar terugkomen. Aantrekkelijk voor op de lange termijn.

Enkel glas, dubbel glas, HR++ glas en triple glas

Naast HR++ glas heb je ook nog standaard dubbel glas en triple glas. Er zijn veel verschillende glassoorten maar welke moet je nou kiezen om je huis beter te isoleren. Enkel glas isoleert het minst goed van de 4 verschillende glassoorten. Dit komt omdat enkel glas maar uit een enkele glasplaat bestaat die gemakkelijker hitte uit je huis of kamer kan laten glippen. Dubbel glas is al een stuk beter in het isoleren ten opzichte van het enkele glas. Dit komt omdat het glas uit twee verschillende glasplaten bestaat met een ruimte er tussen gevuld met lucht. De ruimte tussen de twee glasplaten genaamd de spouw zorgt er voor dat de hitte minder snel weg gaat uit de ruimte.

Als je je huis nog beter wilt isoleren dan zou je kunnen kiezen voor hoogrendements glas. HR++ glas lijkt op dubbel glas maar in plaats van dat er lucht tussen de twee glasplaten zit, zit er bij HR++ glas argon gas tussen. Dit gas in combinatie met een coating op het glas zorgt er voor dat er van buiten minder hitte naar binnen komt en het in de zomer lekker koel blijft. En in de winter zorgt het ervoor dat de warmte binnen blijft en je zo gemakkelijk kan besparen op je energierekening. Triple glas gooit daar nog een schepje bovenop. Triple glas bestaat namelijk uit drie glasplaten en een dubbele spouw en is daardoor ook heel goed in het isoleren van je huis. Mocht je geïnteresseerd zijn in triple glas neem dan contact op via info@glaswebwinke.nl of bel naar 055 – 843 16 27

Waar moet je op letten bij het zetten van hoogrendements glas

Op HR++ glas zit een warmtewerende coating die aan de binnenkant wordt aangebracht. Je kan HR++ glas ook herkennen aan een productie sticker welke aan altijd aan de buitenruit is aangebracht. Dit betekent dat de sticker ook altijd aan de buitenkant moet worden gezet bij het plaatsen van het glas. Denk eraan dat bij een spouwbreedte vanaf 13mm, je HR glas ook de kwalificatie HR++ mag meegeven. Met een spouw van 13 mm, wordt de minimale U-waarde (isolatiewaarde) gehaald, die door de overheid is vastgesteld als norm voor HR++ isolatieglas. Hou daarmee rekening mocht je bij je gemeente hiervoor subsidie aanvragen.

Glasartikelen die je altijd nog zal hebben om hoog rendementsglas te plaatsen zijn:

Toeslag bij grote oppervlakken

Bij bestelling van glas breder of hoger dan 3100 mm of met een totaaloppervlak van meer dan 4 m2, wordt achteraf een lengtetoeslag in rekening gebracht. Wil je een dergelijke ruit bestellen, vraag dan eerst een offerte aan bij ons door een bericht te sturen naar info@glaswebwinkel.nl

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard

Glaswebwinkel.nl, dé webshop voor online glas bestellen!

Glas bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest
Glaswebwinkel.nl is dé webshop waar iedereen glas kan bestellen. Want voor glas bestellen hoef je vandaag de dag natuurlijk echt de deur niet meer uit. We hebben er alles aan gedaan om online glas bestellen zo makkelijk mogelijk te maken. In slechts een beperkt aantal stappen loodsen we je door het bestel- en betaalproces en zodra we je bestelling ontvangen hebben, gaan we hier direct mee aan de slag.

Voor zowel de particuliere als de zakelijke klant heeft Glaswebwinkel.nl een uitgebreid assortiment glassoorten, spiegels en glaszetartikelen. Zo ben je bij ons niet alleen aan het juiste adres voor een fraaie ronde badkamerspiegel, maar ook voor een mooie kappersspiegel voor in je kapsalon of die grote fitness spiegel voor in je sportschool. Bestel je veiligheidsglas zoals gehard glas voor je glazen schuifdeur of glazen douchedeur of ga voor een uniek glazen tafelblad van gekleurd gehard glas. Natuurlijk kun je bij ons ook alle soorten glas bestellen voor je woning, kantoor of bedrijfspand. Kies voor HR glas of dubbelglas om je woning te isoleren of kies gelaagd glas voor je winkel met het oog op inbraakpreventie. Via onze overzichtelijke en gebruiksvriendelijke webwinkel bestel je ook al dit glas eenvoudig, voordelig én veilig.

Veel glaszetartikelen, waaronder bijvoorbeeld glaskit, glasband en glasblokjes, leveren wij vanuit eigen voorraad. Hierdoor heb je deze veelal met enkele (werk)dagen in huis als je deze bij ons bestelt. Voor glas en spiegels is de levertijd wat langer, omdat we deze speciaal voor jou op maat laten maken. Wij leveren glas in heel Nederland (m.u.v. van de Waddeneilanden). Desgewenst kun je je bestelling ook af komen halen op onze locatie in het Gelderse Apeldoorn of in Oosterhout (Noord-Brabant), wat de levertijd met enkele dagen verkort.

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@glaswebwinkel.nl

Persoonlijk advies en maatwerk

Glas op maat bestellen? Ook dat doe je via de webshop van Glaswebwinkel.nl. Standaard bestaat tenslotte maar tot op bepaalde hoogte en wij begrijpen als geen ander hoe fijn het is als je het glas dat je nodig hebt in de door jou gewenste afmetingen kunt bestellen. Glas bestellen op maat stelt je in staat om al je projecten precies zo uit te voeren, zoals je dit graag wilt, zonder concessies.

Wij laten je er nooit alleen voor staan en doen graag een stapje extra voor je. Misschien heb je wel vragen over een bepaalde glassoort of wil je meer weten over hoe je een spiegel het beste aan de wand kunt bevestigen. Ook wanneer je hulp nodig hebt bij online glas bestellen, helpen we je met veel plezier. Laat ons weten welk stapje extra wij voor jou kunnen zetten door te bellen met onze klantenservice die bereikbaar is via 055 – 843 16 27.  Een e-mail sturen naar info@glaswebwinkel.nl kan natuurlijk ook. Glaswebwinkel.nl, hét adres voor glas bestellen en waar maatwerk en persoonlijke service standaard zijn.

Een stapel glas op maat plaatjes
Float glas
8

Heldere en ruime keuze met zorgvuldige levering.

Jammer dat er niet minder glasband en blokjes besteld kan [...]
31 mei 2023 Gouda
9

Netjes product en een zeer professionele afhandeling en levering.

Ronduit top! Wij zochten voor Turnover Gymnastics mooie spiegels voor [...]
31 mei 2023 Waddinxveen
10

Goed en vetrouwen

Alles op maat gemaakt goed bezig
30 mei 2023 Geldrop
2134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10