call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

HR glas

v.a. 28,73 incl. BTWper 0.5 m2
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price
  • De spouw is het grijze kader tussen de binnen- en buitenruit. Om het HR glas de isolerende werking te geven, is de spouw gevuld met argon gas.

    *Glasdikte buiten- en binnenruit* (in mm)

    De glasdikte van de buiten- en binnenruit met daar tussen de spouw, vormen samen de opbouw van het dubbel glas. Voorbeeld: 5-4 met spouwbreedte van 13 mm, geven een totale dikte van 22 mm.

Productomschrijving

HR++ glas voor een geïsoleerd huis!

HR glas (argon gevuld) heeft een aantal fijne voordelen. Het grootste voordeel is de argon gasvulling in de spouw tussen de binnen- en buitenruit, die er voor zorgt dat er extra isolatie is ten opzichte van de vroeger gebruikte spouwvulling met droge lucht. Je kent wellicht de naam thermopane glas nog wel. HR++ isolatieglas (argon gevuld) is hierop de moderne opvolger met een veel betere U-waarde. Deze isolatie is beter om warmte binnen en de kou juist buiten te houden. De U-waarde geeft bij glas aan hoeveel warmte er verloren gaat en dus hoeveel warmte er door het glas weg kan gaan. Hoe lager de U-waarde is hoe beter het glas isoleert.

De levertijd voor isolatieglas is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen. Haal je de bestelling af bij ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout, dan is de doorlooptijd korter. Uiteraard zullen wij het niet nalaten om eerder te leveren daar waar het mogelijk is.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas (hoogrendementsglas) bestaat uit twee glasbladen. Tussen deze twee bladen zit een ruimte wat wij in de glaswereld de spouw noemen. De bladen worden uit elkaar gehouden door een afstandhouder. Meestal is dit een metalen kader, maar dit kan ook van kunststof zijn. De spouw van HR++ glas is gevuld met argon gas. Dit gas zorgt ervoor dat het glas beter isoleert en minder warmte doorlaat. Er is ook isolatieglas, waarbij de spouw gevuld is met lucht in plaats van argon gas. Echter mag luchtgevuld isolatieglas geen HR++ glas genoemd worden, aangezien de isolatiewaarde en daardoor het rendement lager is. Bovendien is HR++ glas voorzien van een warmte reflecterende coating, standaard luchtgevuld isolatieglas heeft dit voordeel niet. 

De werking van HR glas

Voordelen HR++ glas

HR++ glas is het meest gebruikte isolatieglas en biedt de volgende voordelen: 

  • HR++ glas behoudt de temperatuur van jouw huis, ruimte of kamer. 
  • Warmte kan via ramen worden verkregen aangezien er van buiten nog wel wat hitte naar binnen komt en dit kan door het glas worden behouden. 
  • HR++ glas minimaliseert warmteverlies door een speciale coating en het gas tussen de twee glasbladen. Hierdoor bespaar je op je energierekening. 
  • Vergeleken met het standaard glas is HR++ glas een stuk beter in het isoleren. HR++ glas isoleert namelijk 2,5 keer beter dan normaal glas. 
  • De beperking van warmteverlies leidt tot minder energieverbruik. Deze besparingen zouden jaarlijks ongeveer 260 euro bedragen.

Slimme besteding van je geld

Je herkent direct de voordelen van geïsoleerd glas in het huis: het is koeler en de temperatuur wordt verlaagd. Het kan soms best een investering zijn om je huis goed te isoleren en gebruik te maken van HR++ glas, maar je ziet de besparingen in de energiekosten per jaar terugkomen. Aantrekkelijk voor op de lange termijn.

 

Enkel glas, dubbel glas, HR++ glas en triple glas

Naast HR++ glas heb je ook nog standaard dubbel glas en triple glas. Er zijn veel verschillende glassoorten maar welke moet je nou kiezen om je huis beter te isoleren. Enkel glas isoleert het minst goed van de 4 verschillende glassoorten. Dit komt omdat enkel glas maar uit een enkele glasplaat bestaat die gemakkelijker hitte uit je huis of kamer kan laten glippen. Dubbel glas is al een stuk beter in het isoleren ten opzichte van het enkele glas. Dit komt omdat het glas uit twee verschillende glasplaten bestaat met een ruimte er tussen gevuld met lucht. De ruimte tussen de twee glasplaten genaamd de spouw zorgt er voor dat de hitte minder snel weg gaat uit de ruimte. Als je je huis nog beter wilt isoleren dan zou je kunnen kiezen voor HR++ glas. HR++ glas lijkt op dubbel glas maar in plaats van dat er lucht tussen de twee glasplaten zit, zit er bij HR++ glas argon gas tussen. Dit gas in combinatie met een coating op het glas zorgt er voor dat er van buiten minder hitte naar binnen komt en het in de zomer lekker koel blijft. En in de winter zorgt HR++ glas ervoor dat de warmte binnen blijft en je zo gemakkelijk kan besparen op je energierekening. Triple glas gooit daar nog een schepje bovenop. Triple glas bestaat namelijk uit drie glasplaten en een dubbele spouw en is daardoor ook heel goed in het isoleren van je huis. Mocht je geïnteresseerd zijn in triple glas neem dan contact op via info@glaswebwinke.nl of bel naar 055 – 843 16 27

Waar moet je op letten bij het plaatsen van HR++ glas

Op HR++ glas zit een warmtewerende coating die aan de binnenkant wordt aangebracht. Je kan HR++ glas ook herkennen aan een productie sticker welke aan altijd aan de buitenruit is aangebracht. Dit betekent dat de sticker ook altijd aan de buitenkant moet worden gezet bij het plaatsen van het glas. Denk eraan dat bij een spouwbreedte vanaf 13mm, je HR glas ook de kwalificatie HR++ mag meegeven. Met een spouw van 13mm, wordt de minimale U-waarde (isolatiewaarde) gehaald, die door de overheid is vastgesteld als norm voor HR++ isolatieglas. Hou daarmee rekening mocht je bij je gemeente hiervoor subsidie aanvragen.

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard afterpay

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard afterpay

Glaswebwinkel.nl, de webshop voor al jouw glas!

Wil je glas bestellen
Glaswebwinkel.nl is de webshop waar iedereen glas kan bestellen. Van spiegels, in bijvoorbeeld de badkamer tot gehard glas in de douche of als tafelblad, voor HR glas om je woning te isoleren of voor gelaagd glas om een inbraak te voorkomen, via onze uitgebreide webwinkel kun je het glas eenvoudig, voordelig en veilig bestellen. Wij leveren glas in heel Nederland (m.u.v. van de Waddeneilanden).

Persoonlijk advies

Wanneer je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het bestellen van onze producten, dan kun je bellen naar onze klantenservice via 055-8431627 of stuur een bericht naar info@glaswebwinkel.nl

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@glaswebwinkel.nl
10

Snelle service en vriendelijke klantenservice!

Ik heb mijn spiegel voor in het toilet hier besteld. [...]
11 mei 2022 Oostzaan
10

Correcte levering van hetgeen besteld is.

Bij afhalen van het product werd ik zeer vriendelijk geholpen. [...]
10 mei 2022 Dronten
8

Op tijd en compleet, vriendelijk behandel

Op tijd en compleet, vriendelijk behandel
10 mei 2022 Emmen
1864 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10