call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Veiligheidsglas op maatGlazen douchewand plat poly geslepen

Overal waar glas wordt toegepast is het belangrijk om jezelf af te vragen of het gebruikte glas veilig genoeg is om met een gerust gevoel omheen te bewegen. Ga je voor extra zekerheid en veiligheid dan is veiligheidsglas op maat voor jou de beste optie. Het is een verzamelnaam voor verschillende soorten glas die zorgen voor extra stevigheid van het glas. Het zal minder snel breken en berekend zijn op andere gevaren als inbrekers en brand. In onze webshop kun je alle soorten en maten veiligheidsglas bestellen tegen de beste prijs.

Wat is veiligheidsglas?

Wanneer je glas in huis toepast dan zijn er verschillende situaties waar veiligheid in beeld komt, zeker als het glas altijd binnen handbereik is. Denk aan de glazen douchewand of spiegel in de badkamer.
Het glas wat hiervoor gebruikt wordt moet tegen een stootje kunnen en niet gemakkelijk breken. Net als bij ramen in een schuifpui, glaswand of tussendeur. Het mooie aan veiligheidsglas is dat als er op de een of andere manier toch een breuk in het glas ontstaat, dat het risico op snijwonden minimaal is. Hierdoor is het belangrijk om veiligheidsglas te plaatsen en het risico te beperken. Veiligheidsglas is vaak voorzien van een speciale laag die er bij een breuk van het glas voor zorgt dat het glas blijft plakken aan de speciale laag. Ook heb je soorten veiligheidsglas op maat zoals gehard glas die op een speciale manier worden geproduceerd. Door het speciale productieproces kunnen wij er voor zorgen dat het glas extra stevig en hard wordt en dus het risico beperkt om te breken. Veiligheidsglas bestellen doe je makkelijk en eenvoudig via Glaswebwinkel.nl

Wat zijn de verschillende soorten?

De bekendste soorten glas die veiligheid voorop stellen zijn gehard glas en gelaagd glas. Gehard glas is bestand tegen enorme temperatuurverschillen en ook nog eens tot vijf keer sterker dan normaal enkel glas. Mocht het toch breken dan valt het in ontelbare kleine, onscherpe stukjes uiteen, waarbij de kans op letsel te verwaarlozen is. Gelaagd glas is opgebouwd uit twee glasplaten met een speciale kunststof folie ertussen. De folie zorgt ervoor dat  het bijna niet mogelijk is hier doorheen te vallen of het te breken. Door de folie blijft het glas zoveel mogelijk één geheel in het geval van een breuk.

De voordelen van veiligheidsglas:

Doordat het gelaagde glas één geheel blijft is het moeilijk om er doorheen te komen, ook als het breekt. Ideaal veiligheidsglas om inbrekers buiten de deur te houden. Gehard of gelaagd glas is namelijk een stuk lastiger te breken dan enkel glas.

Toepassingen van veiligheidsglas leveren bijna nooit snijwonden op bij een breuk door de unieke eigenschappen van gehard en gelaagd glas. Dit komt omdat gehard glas, als het breekt, in onscherpe deeltjes stuk gaat waaraan je je minder snel snijdt. Bij gelaagd glas zorgt de speciale folie er voor dat het gebroken glas aan het folie blijven plakken en dus minder snel op de grond komen.

Veiligheidsglas is ook voor andere doeleinden in te zetten zoals isolatie en geluidswering. De verschillende soorten veiligheidsglas bieden dus niet alleen extra’s tegen veiligheid maar hebben dus ook nog andere voordelen.

Veiligheidsglas op maat is ook verkrijgbaar in een andere variant die voor meer privacy zorgt. Dit noemen we satijn glas. Satijn glas zorgt er voor dat er minder doorkijk is en je privacy iets beter wordt beschermd. Satijn glas is niet zo mat dat er geen licht meer doorheen komt dus je hebt wel nog licht wat er door kan schijnen. Met satijn glas heb je dus en steviger glas dan enkel glas en meer privacy in de ruimte waar je het geharde satijn glas plaatst. Satijn glas is zowel in een geharde uitvoering te krijgen als in de gelaagde variant.

Veiligheidsglas: doorvalveilig

Veiligheidsglas is ook nog eens doorvalveilig. Hiermee wordt eigenlijk bedoeld dat je er niet gemakkelijk doorheen kunt vallen. Bij veiligheidsglas wordt er gebruik gemaakt van PVB, dit is een plaklaag tussen de twee glasplaten die de energie absorbeert uit een vibratie in het glas. Bij een botsing of breuk blijven de scherven aan de PVB laag zitten en val je er minder snel doorheen en verbetert het de veiligheid op het moment dat het glas op een locatie wordt geplaatst waarbij de kans er is dat je er doorheen kunt vallen. Hierdoor verlaagt het het risico op ernstig letsel. Dit type glas noemen wij gehard gelaagd glas, een combinatie dus van gehard en gelaagd glas.

Gebroken veiligheidsglas

Veiligheidsglas: letselbeperkend

Veel glassoorten breken in grote scherven uiteen op het moment dat het breekt. Veiligheidsglas heeft deze eigenschap niet en is juist de tegenhanger van die glassoorten. Gelaagd glas is voorzien van een folie laag waar het glas aan blijft plakken bij een breuk of barst. Hierdoor is de kans op letsel beperkt. Bij gehard veiligheidsglas is het glas zo sterk dat de kans dat het breekt al heel minimaal is. Mocht gehard glas toch breken dan valt dit type glas in ontelbare kleine stukjes uit elkaar waardoor de kans dat je je snijdt erg klein wordt. Glaswonden zijn geen pretje daarom is het gebruik van veiligheidsglas op maat perfect voor situaties waarbij er de kans is dat iemand tegen het glas aanloopt.

Veiligheidsglas: inbraakwerend

Enkel glas heeft als nadeel dat je er gemakkelijk met een hamer of een steen doorheen gaat en daarnaast breekt enkel glas in grote stukken af. Bij veiligheidsglas is dit niet het geval en is perfect om inbrekers te weren. Veiligheidsglas is namelijk ontzettend stevig en de verschillende soorten hebben allemaal een handige functie die inbrekers buiten de deur houden. Gehard glas is 5 keer sterker dan normaal enkel glas en hierdoor dus ook een stuk lastiger om te breken. Daarnaast heb je ook nog eens gelaagd glas. Deze glassoort heeft een sterke en speciale folie laag waaraan het glas blijft plakken als iemand probeert in te breken. De PBV folie laag is ontzettend sterk en voor een inbreker lastig om doorheen te komen.

Veiligheidsglas bestellen via Glaswebwinkel.nl

De webshop van Glaswebwinkel.nl is dé plek om jouw veiligheidsglas te bestellen. Het geharde en gelaagde glas is bij ons ook als isolatieglas te bestellen, met lucht of het nóg beter isolerende argongas gevuld. Satijn glas, voor een ondoorzichtige look van het glas, is ook in een gehard glazen variant verkrijgbaar. Bestel je glas in onze webshop dan wordt het standaard onbewerkt bij je afgeleverd. Tenzij je gaat voor het plat poly geslepen glas, waarbij de leverancier de scherpe randen en hoeken al voor je slijpt. Het levert dus geen gevaar meer op als je het thuisbezorgd krijgt én je kan er direct mee aan de slag, wel zo handig!

We werken alleen maar met de beste glasproducenten, waardoor ons veiligheidsglas van absolute topkwaliteit is. Met ons betrouwbare netwerk en strakke afspraken kunnen we scherpe prijzen rekenen voor het veiligheidsglas. Bestel je voor meer dan € 500,- in onze webshop dan hoef je niet voor de bezorging te betalen en leveren wij het glas met een gespecialiseerd glastransport kosteloos bij je af.

Bel ons op +31 (0)55-8431627Mail ons op info@glaswebwinkel.nl
10

Great!

I had a very pleasant experience with Glaswebwinkel.nl. Ordering online [...]
11 juli 2024 Rotterdam
10

Snelle correcte levering

Snel en correct
9 juli 2024 Ede
10

Uitstekende service van begin tot eind !

Goed te woord gestaan aan de telefoon met de nodige [...]
8 juli 2024 Oosterwolde
2405 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10