call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Rond glas op maat

v.a. 57,44 excl. BTW
69,50 incl. BTW
Product Price
 • *Welk rond glas wil je?

Rond glas op maat : Veiligheid en stijl gevangen in één glasplaat

Gemakkelijk rond glas op maat bestellen? Dat kan bij ons. Rond gehard glas biedt zowel veiligheid als ene stijlvolle uitstraling, perfect voor diverse toepassingen. De levertijd bedraagt gemiddeld 15 tot 20 werkdagen. Als je de bestelling afhaalt bij ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout, is de doorlooptijd korter. Uiteraard zullen wij het niet nalaten om eerder te leveren als het eerder gereed is.

Wat is gehard rond glas op maat?Technische tekening van rond glas op maat

Rond gehard glas is veiligheidsglas. Door middel van een speciaal productieproces, waarbij het glas extreem wordt verhit en vervolgens snel afgekoeld, wordt het extra hard gemaakt om snel breken te voorkomen. Als het ronde glas op maat  toch breekt, dan zal het uiteenvallen in heel veel kleine stukjes. Hierdoor kunnen er geen diepe wonden ontstaan en zullen de vele stukken minder scherp zijn dan bij gewoon glas. Dit zorgt ervoor dat de kans op verwondingen kleiner is.

Een geharde glasplaat is ongeveer 5 keer zo sterk als gewoon glas van dezelfde dikte. Het is dus ideaal om toe te passen waar glas snel kan breken en/of waar veiligheid voorop staat. Zoals bij een douchedeur, douchewand of glazen binnendeur.

Rond gehard glas bestellen? Let op! Wij leveren alleen het glas. Eventuele frames, profielen of glasbeslag op afbeeldingen zijn puur ter inspiratie.

Waarom rond gehard veiligheidsglas?

Omdat rond gehard glas een veilige vorm van glas is, wordt het veel toegepast op plaatsen waar glas zo min mogelijk moet kunnen breken. Mocht het toch breken, dan gebeurt dit zo veilig en gecontroleerd mogelijk.

De voordelen van een rond geharde glasplaat op maat

 • Wanneer rond gehard glas breekt valt het in talloze, onscherpe stukjes uiteen. Dit vermindert het risico op snijletsel aanzienlijk.
 • Rond gehard glas kan in zowel particuliere als bedrijfsmatige ruimtes worden toegepast waar veiligheid voorop staat. Denk hierbij aan badkamers, keukens en wooninterieur.
 • Het glas is goed bestand tegen schokken en biedt daardoor veel meer veiligheid dan enkel glas.
 • Het geharde kan temperatuurverschillen tot 270°C weerstaan.

Rond gehard glas bestellen zonder geslepen randen.

Deze optie is perfect wanneer het glas in een profiel of frame wordt geplaatst waarbij de randen niet zichtbaar of tastbaar zijn. Voordat het glas in de hardingsoven gaat, wordt het standaard afgescherpt. Dit houdt in dat uitstekende glasschilfers en grotere randjes worden weggehaald. Afgescherpt glas heeft echter geen nette, afgewerkte rand en ziet eruit als ruw gesneden glas. Als de randen van het glas zichtbaar blijven, dan adviseren wij altijd om het glas plat poly te laten slijpen voor en nette afwerking.

Rond gehard glas bestellen, met geslepen randen (plat poly geslepen)

Een rond geharde glasplaat op maat is een ideale keuze wanneer veiligheid de prioriteit heeft. Denk hierbij aan toepassingen in de badkamer, glazen tafelbladen, schapjes, kachel vloerplaten of buiten op het terras als windscherm. Rond gehard glas is tot vijf keer sterker dan gewoon glas dankzij een speciale thermische behandeling, waardoor het bestand is tegen stevige impact. We raden aan om voor de plat poly geslepen variant te kiezen als de randen zichtbaar of tastbaar zijn. Geslepen randen voorkomen snijwonden en zorgen voor een prachtige afwerking. Normaal gesproken blijven de hoeken van het glas hoekig en puntig. Indien je afgeronde hoeken wilt, kan dit op aanvraag.

Voordelen rond glas op maat, plat poly geslepen

 • Bij rond gehard glas met plat poly geslepen randen staat veiligheid voorop. Naast veiligheid biedt dit glas een strakke afwerking, waardoor je het direct na levering kunt gebruiken.
 • Mocht het geharde glas toch breken, dan valt het uiteen in talloze onscherpe stukjes, wat de kans op letsel minimaliseert.

Wil je dit glas in een andere kleur? Wij bieden grijs/smoke en brons als opties in ons assortiment. Deze gekleurde glasplaten zijn momenteel erg populair in interieurs vanwege hun industriële en hotel chique uitstraling. Een andere mooie optie is satijn matglas, ideaal voor privacy doeleinden. Naast veiligheid heeft deze variant ook een strakke en glanzende uitstraling.

Wanneer moet je dit veiligheidsglas gebruiken?

Rond gehard glas wordt veel gebruikt binnenshuis, zoals voor glazen deuren of tafelbladen in het interieur. Het is ook zeer praktisch in de badkamer, bijvoorbeeld als douchewand of douchedeur. Rond gehard glas ontstaat door glas tot extreem hoge temperaturen te verhitten en het vervolgens snel af te koelen. Dit proces creëert sterk en duurzaam glas, ideaal voor het plaatsen in huis waar veel contact met klas kan optreden.

Glas bestellen bij Glaswebwinkel.nl

Bij Glaswebwinkel.nl kun je rond gehard glas bestellen in diktes van 4, 5, 6, 8, 10, 12 en 15 millimeter. Voor afmetingen groter dan 3100 mm of teen totale oppervlakte van 4m², kun je contact opnemen via info@glaswebwinkel.nl. We sturen je dan snel een offerte op maat op basis van de opgegeven afmetingen.

Wanneer je rond gehard glas bestelt via Glaswebwinkel.nl, leveren we door heel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Voor bestellingen boven € 500,- brengen we geen verzendkosten in rekening. Zo kun je snel en eenvoudig jouw gewenste geharde glas installeren en veilig gebruiken!

 

 • Levertijd is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen (3 tot 4 weken).
 • Als je de bestelling afhaalt en niet laat bezorgen, kan dit de doorlooptijd verkorten.
 • Afhaallocaties in Apeldoorn of Oosterhout (NB).
 • Levering in heel Nederland m.u.v. de Waddeneilanden.
 • Je wordt ruim van te voren per mail en/of SMS geïnformeerd over de leverdag.
 • Levering vindt plaats op werkdagen tussen 08.00 – 17.00 uur.
 • De leverlocatie dient eenvoudig bereikbaar te zijn, zodat er voor de deur gelost kan worden.
 • Bij een orderbedrag boven de € 500,- (incl. btw), is levering gratis.
 • Bij een orderbedrag onder de € 500,- (incl. btw), zijn de bezorgkosten € 35,00 (incl. btw).

Lees de leveringsvoorwaarden voor aanvullende informatie, waar je bij levering allemaal rekening mee moet houden. Zie ook de veelgestelde vragen.

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard
10

Great!

I had a very pleasant experience with Glaswebwinkel.nl. Ordering online [...]
11 juli 2024 Rotterdam
10

Snelle correcte levering

Snel en correct
9 juli 2024 Ede
10

Uitstekende service van begin tot eind !

Goed te woord gestaan aan de telefoon met de nodige [...]
8 juli 2024 Oosterwolde
2405 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10