call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Stopverf Ego SB11 – 5 liter

v.a. 16,88 excl. BTW
20,43 incl. BTW

Wat is stopverf?

Stopverf is geschikt om gaten en openingen in het kozijn op te vullen en te dichten. Het is een alternatief voor kit. Een andere naam is stoppasta. Het is een kneedbaar deegachtig mengsel, aangevuld met olie, wat het makkelijk te verwerken maakt. Stopverf is grijs van kleur.

Uiteraard is deze stopverf ook ideaal om de randen van de ruit in het kozijn te voegen tijdens het zetten van glas. Ook wordt het gebruikt als plamuur voor hout. Het is eenvoudig over te schilderen, nadat de huid van de verflaag dik genoeg is. Hou de droogtijd goed in de gaten, zoals in de gebruiksaanwijzing van de emmer EGO SB11 stopverf staat aangegeven.

Voordelen van stopverf:

  • Ideaal om gaten en scheuren in het houtwerk op te vullen.
  • Gemakkelijk aan te brengen en kan na een bepaalde droogtijd eenvoudig overgeschilderd worden in elke gewenste kleur.
  • Te verwijderen mocht je op enig moment wat anders met het kozijn willen doen.

De stopverf is zacht-plastisch en handmatig goed verwerkbaar bij temperaturen tussen 5 en 30 graden Celsius. Kneedt voor verwerking van de stoppasta door en breng dan de massa in ruime mate aan in de sponning en tegen het glas. Voorkom dat er luchtbelletjes in de pasta ontstaan.

Hoe kan je stopverf het makkelijkst aanbrengen:

Zorg ervoor dat het kozijn schoon, vrij van stof en gereinigd is. Om te voorkomen dat het hout de stopverf opneemt, is een advies om de ondergrond eerst in de grondverf te zetten. Kneed de stoppasta goed in je handen en breng het aan. Met een stopverfmes of plamuurmes kan je het makkelijk afwerken. Tip van de glaszetter is om het als laatste met de vinger nog een keer af te strijken. Laat het vervolgens goed drogen en neem daar de tijd voor zoals is voorgeschreven. Dat kan best lang duren, tot wel enkele weken. Is de stopverf uitgehard dan kan je het nog met lak afwerken.

De EGO stopverf is verkrijgbaar in een emmer met een gewicht van 5 kg. De stoppasta is direct gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden. Ruim aanbrengen met een stopmes werkt het beste.

Moet je eerst oude restanten uit de kozijnen halen? Verwarm het met een föhn, zodat het zacht worden en met een mesje eenvoudig is los te snijden. Kom overigens met de hete föhn niet te dicht bij het glas, zodat het door glas door de hitte niet breekt.

Hierbij een instructiefilmpje en een interessant artikel over de toepassing van stop verf.

Hoe stopverf verwijderen?

Als je stopverf wilt verwijderen, is het belangrijk om te weten welk type is gebruikt en op welk materiaal het is aangebracht. Sommige soorten zijn gemakkelijker te verwijderen dan andere, en sommige materialen zijn gevoeliger voor beschadiging dan andere. Als je stopverf wilt verwijderen van hout, kun je bijvoorbeeld proberen om het te verwijderen met een schraper of een staalborstel. Als dit niet werkt, kun je proberen om het te verwijderen met een speciaal afbijtmiddel voor hout, dat je kunt kopen bij een bouwmarkt of een verfwinkel.

Is de EGO stoppasta overschilderbaar?

Ja, in het algemeen is het prima overschilderbaar. Dit betekent dat je het oppervlak waarop de stop verf is aangebracht, kunt overschilderen met een andere kleur of soort verf zonder dat de stopverf van het oppervlak afbladdert of afbrokkelt. Het is echter wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de stopverf goed is uitgehard en droog voordat je begint met overschilderen. Dit kan enkele uren of dagen duren, afhankelijk van het type en de omstandigheden waarin het is aangebracht.

 

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard
10

Great!

I had a very pleasant experience with Glaswebwinkel.nl. Ordering online [...]
11 juli 2024 Rotterdam
10

Snelle correcte levering

Snel en correct
9 juli 2024 Ede
10

Uitstekende service van begin tot eind !

Goed te woord gestaan aan de telefoon met de nodige [...]
8 juli 2024 Oosterwolde
2405 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10