Serrredak voorzien van gelaagd glas
170-5650996f-4f70-4cc2-a8a0-4374053df9a3

Gelaagd glas

Vanaf €18.03 per 0.5 m2 (incl. BTW)

Totaal Grootte (m²)
Product prijs
  • *Samenstelling

Aantal


Productbeschrijving

Gelaagd glas, de folie tussen het glas beperkt verwondingen door glasscherven.

De levertijd voor gelaagd glas is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen. Haalt u de bestelling af bij ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout, dan is de doorlooptijd korter, namelijk 10 tot 15 werkdagen.

Gelaagd glas valt in de categorie veiligheidsglas. Het is zowel voor binnenbeglazing, als buitenbeglazing toepasbaar. Door een of meer folielagen tussen de glasbladen toe te voegen, ontstaat de eigenschap dat bij glasbreuk de glasscherven bijeen worden gehouden. De (PVB) folie is ongeveer 0,38 mm dik. Gelaagd glas is niet zozeer sterker, glasbreuk kan net zo snel ontstaan als bij regulier float glas, het is vooral veilig. Hoe meer folielagen, des te moeilijker  door het glas heen te “breken”. Op plaatsen waar je niet door het glas mag vallen of waar er gevaar is dat glasscherven verwondingen veroorzaken, zoals bij een glazen wand, schuifpui of serre-dak, zal dit soort gelamineerd glas toegepast kunnen worden. Conform de volgens het bouwbesluit geldende NEN 3569 normering, kan gelaagd glas en/of gehard glas worden toegepast.

Gelaagd glas wordt omschreven door de dikte van de glasbladen te noemen en daarbij het aantal lagen folie. Neem bijvoorbeeld 33.1 gelaagd glas, dan zijn twee glasbladen van drie millimeter dik float glas, met daartussen één folielaag. 55.2 zijn twee glasbladen van vijf millimeter met twee folielagen, enz.

Op Glaswebwinkel.nl is gelaagd glas in diverse samenstellingen verkrijgbaar. Ga voor voordelig gelaagd glas naar de webshop en bestel eenvoudig glas.

Bestelt u glas breder dan 3100 mm of hoger dan 3100 mm of met een totaal oppervlak groter dan 4 m2, dan wordt er achteraf een lengte-toeslag in rekening gebracht. Mocht u een dergelijke ruit willen bestellen, vraag dan eerst bij ons een offerte aan door een bericht te sturen naar info@glaswebwinkel.nl

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Gelaagd glas” te reviewen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U vindt misschien ook leuk…