call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard

Enkel glas, bestel je op maat bij Glaswebwinkel.nl

De levertijd voor enkel float glas is gemiddeld 15 werkdagen. Haalt u de bestelling af bij ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout, dan is de doorlooptijd korter, namelijk 10 tot 15 werkdagen.

Float glas is de basis voor het toepassen van elke vorm van glas in het huis. Door de vele verschillende soorten glas zie je het steeds minder, maar toch wordt enkel glas nog steeds regelmatig gebruikt voor beglazing van woningen. Je ziet glas tegenwoordig alleen wat meer terugkomen in de ruimtes binnenshuis, bijvoorbeeld als douchewand in de badkamer, als schuifdeur richting tuin of serre of voor kleinere toepassingen als glazen plankjes in een vitrine of glazen tafeltje. Enkel glas wordt niet meer standaard gebruikt voor buitenbeglazing. Dit is vanwege het ontbreken van een isolerende werking. 

Bij Glaswebwinkel.nl heb je de keuze uit verschillende soorten enkel glas, glas bestellen kan eenvoudig via de webshop.

Wat is float glas?

Enkel glas staat ook wel bekend als float glas. Het glas bestaat logischerwijs uit één glasplaat en kan in verschillende diktes worden gemaakt. Vanwege de transparantie en omdat het glas perfect vlak is, kan het direct worden toegepast voor verschillende doeleinden binnenshuis. Maar enkel glas dient daarnaast ook als basis voor andere soorten glas, zoals dubbel glas, gelaagd glas en gehard glas. Enkel glas wordt daarin dusdanig bewerkt dat het een extra veilige of isolerende werking krijgt.

De voordelen van enkel transparant glas:

  • Enkel glas is in alle maten en diktes te verkrijgen, zodat je het voor veel verschillende doeleinden kunt gebruiken.
  • De transparantie van enkel glas zorgt ervoor dat het veel licht doorlaat. Enkel glas als beglazing van je woning brengt dan ook lekker veel licht je woning binnen.
  • Enkel glas is lichter van gewicht dan andere glassoorten, wat zorgt voor meer eenvoud in het gebruik.

Verschillende soorten float glas

Een glassoort van Glaswebwinkel is draadglas. Naast decoratief is draadglas erg praktisch. De metalen draden in het glas houden het glas bijeen bij een breuk en voorkomen dat het glas niet uiteenvalt in scherpe stukken. Dit maakt het gelijk ook inbraak werend. Het is namelijk erg lastig om hier doorheen te komen. Daarnaast is het ook brandvertragend. Dit komt omdat het glas is verstevigd met een raster van staaldraad. Hierdoor is het glas sterker en bezwijkt het minder snel bij brand. 

Figuurglas is een doorschijnend glas gemaakt van blank of gekleurd glas dat aan het eind van de glas over tussen twee walsen doorgaat. Het patroon wordt met een reliëfwals bij hoge temperaturen in een zijde van het glas gedrukt. Figuurglas is niet altijd door zichtbaar, dit komt door de verschillende figuren die op het glas gedrukt kunnen worden. Vaak zijn dit ribbels of bobbels die er voor zorgen dat je er niet meer doorheen kunt kijken.

Ook satijnglas is bij Glaswebwinkel te bestellen. Satijnglas klinkt je misschien niet meteen bekend in de oren. Dit komt omdat satijnglas ook een aantal andere benamingen heeft. Satijnglas wordt ook wel etsglas, melkglas of gezuurd glas genoemd. Dit komt omdat het glas met zuur wordt bewerkt waardoor het een gematteerde uitstraling krijgt. Dit houdt in dat er veel licht doorheen komt maar je er niet doorheen kunt kijken. Hierdoor wordt het glas voornamelijk gebruikt in situaties waar privacy een rol speelt. Denk hierbij aan voordeuren en zijlichten om de inkijk te voorkomen.

Met uitzondering van gehard glas, zijn de meeste soorten enkel glas zelf te snijden. Oefening baart kunst en wil je meer weten hoe dit te doen, lees dan het blog artikel; “zelf glassnijden met een glassnijder“.

Glas bestellen doe je bij Glaswebwinkel.nl

Float glas bestellen via Glaswebwinkel.nl heeft veel voordelen. Het bestelde glas is bij ons altijd van topkwaliteit en wordt tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd. Bij elke bestelling vanaf € 500 euro verzenden we het enkele glas gratis en wordt het overal bij je geleverd (met uitzondering van de Wadden). Voor alle soorten maatwerk glas kan je dus het beste bij Glaswebwinkel.nl terecht, ga direct naar onze webshop om je bestelling te plaatsen!

Bel ons op +31 (0)55-8431627Mail ons op info@glaswebwinkel.nl
10

Great!

I had a very pleasant experience with Glaswebwinkel.nl. Ordering online [...]
11 juli 2024 Rotterdam
10

Snelle correcte levering

Snel en correct
9 juli 2024 Ede
10

Uitstekende service van begin tot eind !

Goed te woord gestaan aan de telefoon met de nodige [...]
8 juli 2024 Oosterwolde
2405 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10