call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Beng glas vacuumglas MAX 0.40

v.a. 85,54 excl. BTW
103,50 incl. BTW
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price
 • Welke glasdikte geschikt is, hangt af van het oppervlak. Standaard is het vacuümglas 8,3 mm dik, maar bij een oppervlakte van meer dan 3 m2 moet het vacuümglas 10,3 mm zijn. Een oppervlak groter dan 3,5 m2 moet worden uitgevoerd in 12,3 mm.

  Montagematerialen toevoegen? (optioneel)

Ook voor BENG Glas vacuümglas ga je naar Glaswebwinkel.nl

Glaswebwinkel.nl volgt de ontwikkelingen op het gebied van glas nauwlettend en is dan ook altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Een ontwikkeling die echt vernieuwend is voor de glassector, is de ontwikkeling van vacuumglas. Onder de naam Beng glas is vacuumglas nu ook verkrijgbaar bij Glaswebwinkel.nl.

Wat is vacuümglas?

Vacuümglas is een sterk verbeterde versie van dubbelglas en HR++ glas. Dit glas bestaat uit twee glasplaten met een minimale ruimte tussen beide glasplaten (spouwruimte). Deze spouwruimte wordt in het geval van traditionele glassoorten gevuld met lucht of met gas, om zo het glas zijn isolerende eigenschappen te geven. Geen gas of lucht bij vacuumglas, want zoals de naam van dit glas eigenlijk al verraadt, wordt er in plaats hiervan een vacuüm tussen beide glasplaten gecreëerd. Normaal gesproken zouden de glasplaten hierdoor tegen elkaar aan ‘gezogen’ worden, maar kleine afstandhoudertjes voorkomen dat dit gebeurt. Het gevolg? Zeer dun glas met meer voordelen dan enkel en alleen een hoge isolatiewaarde. Het Beng glas vacuümglas dat wij in ons assortiment hebben opgenomen, wordt geproduceerd door Beng glas. Onder deze naam staat het glas ook bekend in de markt en vandaar dat wij deze benaming voor het glas aanhouden.

Specificaties BENGglas Max 0.40
U-waarde 0,40
LTA-waarde in % 70
G-waarde 0,39
Dikte vanaf (mm) 8,3
gewicht vanaf (kg/m2) 20
Gehard Ja
Optie gelaagd Ja (EVA)
Geluidsdemping: RW (C;Ctr) dB 36(-2;-3)
Afdichtingsrand (mm) / gekleurde rand 9
Gekleurde rand incl. absorptiestrip (mm) 14
Zichtbare vacuümdop / absorptiestrip Nee
Absorptie Strip
Minimaal te berekenen oppervlak 0,5
Maximale afmeting in mm* 2.000 x 3.000 mm
Minimale afmeting in mm* 200 x 230 mm
Maximale verhouding breedte / hoogte = 1:6 Ja

Gehard vacuüm isolatieglas op maat bestellen? Hou rekening met deze opvallende kenmerken…

Vacuüm isolatieglas staat bekend om de absorptiestrip die tussen de glasbladen is aangebracht. Deze strip neemt eventueel vocht op, wat zich tussen de glasbladen bevindt. Bij het monteren van glas volgens de NEN-normering valt de strip netjes weg achter de glaslat. Ook is belangrijk om nogmaals te benadrukken dat er in al het vacuümglas hele kleine (minimalistische) buisjes tussen het binnenblad en buitenblad zichtbaar zijn. Deze afstandhouders zorgen ervoor, dat door het vacuümzuigen, beide glasbladen niet tegen elkaar geperst worden. Van een kleine afstand vallen de afstandhouders niet meer op. Wil je het zelf zien, bestel dan een sample of kom langs om het zelf te beoordelen.

De hoge isolatiewaarde van Beng glas vacuumglas

Bengglas blinkt op veel onderdelen uit en één van deze onderdelen is de isolatiewaarde van glas, ook wel U-waarde genoemd. De U-waarde van Beng glas is namelijk slechts 0.4 – 0.5. Wanneer je dit vergelijkt met HR++ glas (U-waarde 1.1), dan is de isolatiewaarde bijna drie keer zo hoog. Kijken we naar HR Triple glas (U-waarde 0.8), dan isoleert Bengglas nog steeds twee keer beter dan deze glassoort. Dit maakt vacuumglas tot een interessante keuze als het gaat om energie besparen, zeker in deze tijd. Beng glas heeft bovendien zeer goede isolerende eigenschappen met betrekking tot geluid. Ook hier zijn de verschillen met traditionele glassoorten aanzienlijk. HR++ en HR Triple glas reduceren geluid tot respectievelijk 31 en 33 decibel en Bengglas doet dit tot 36 decibel. Dit maakt het glas een interessante toepassing in gebouwen in een luidruchtige omgeving.

Zwaargewicht als licht gewicht

Kijken we naar de prestaties van Beng Glas, dan kunnen we zonder meer stellen dat dit vacuumglas een zwaargewicht is. Hoe anders is dit als we kijken naar het daadwerkelijke fysieke gewicht van dit glas. Een vierkante meter vacuümglas weegt slechts 20 kilo en is hiermee twee kilo lichter dan HR++ glas en maar liefst 15 kilo minder zwaar dan HR Triple glas. Dit komt doordat beide glasplaten waaruit het glas bestaat slechts 4 mm dik zijn. Omdat het glas zo dun is, past het ook in bestaande kozijnen. Natuurlijk licht krijgt vrij spel dankzij de minimale dikte van het glas, wat resulteert in een uitstekende lichtdoorlatendheid. Een ander belangrijk aspect van vacuümglas is de ultradunne randafwerking, die helpt om het het zichtbare oppervlak te maximaliseren. De hoeveelheid binnenkomend daglicht kan daardoor met wel 15% toenemen in vergelijking met HR Triple glas.

Beng glas = gehard glas

Nog een groot voordeel van Beng glas is dat het altijd gehard glas is. Dit betekent dat het glas vijf keer sterker is als je het vergelijkt met gewoon glas. Ook is dit glas niet gevoelig voor thermische breuk en is het ‘letselveilig’. Letselveilig betekent dat de kans op ernstig letsel bij ruitbreuk zeer klein is. Dat komt omdat Bengglas niet uiteen valt in grove, scherpe stukken, maar juist in kleine, niet scherpe stukjes. Dit vacuumglas is hierdoor een veilige toepassing.

Bijkomend voordeel van gehard vacuüm isolatie is dat de randen van het glas geslepen zijn. Draag bij het verwerken van glas uiteraard altijd geschikte veiligheidshandschoenen, maar je snijdt je niet zo makkelijk aan de geslepen glasrand.

Hoelang gaat Beng glas mee?

Beng glas is niet alleen een duurzame keuze met betrekking tot energiebesparing. De levensduur van het glas bedraagt namelijk maar liefst 50 jaar. Dit is twee keer zolang dan HR++ en Triple glas. Hierbij aangetekend dat de isolatiewaarde van beide traditionele glassoorten in de loop van de tijd langzaam afneemt. Dit is bij vacuümglas niet het geval en dat betekent dus concreet dat Bengglas gedurende 50 jaar dezelfde hoge isolatiewaarde biedt. Wat verder goed is om te weten als we kijken naar de duurzaamheid van dit glas, dat is dat het glas volledig recyclebaar is. Hierdoor is vacuumglas bijzonder geschikt om te gebruiken in circulaire (bouw)projecten. Als je nog meer wilt weten over alle ins-and-outs over gehard vacuüm isolatieglas, lees dan ons uitgebreide blog over vacuümglas met meer achtergrondinformatie.

Toepassingen Beng glas

Vacuümglas is een ideale optie voor nieuwbouw, omdat het glas bijzonder goede thermische en akoestische isolatie biedt. Dit leidt tot lagere energiekosten en een ‘stillere woning’. Het duurzame karakter van Bengglas sluit naadloos aan bij nieuwbouwprojecten, waar de focus vandaag de dag veelal ligt op circulariteit en duurzaamheid. Ook met betrekking tot bestaande woningen is Beng glas een goede keuze. Bij veel bestaande woningen valt er veel te winnen op het gebied van duurzaamheid. Dit is reden voor zowel particuliere huiseigenaren als woningbouwcoöperaties om woningen te renoveren. Vacuumglas is voor deze renovatieprojecten een goede keuze.

Als je een monumentaal pand hebt, dan kun je niet zomaar iets aan het pand veranderen. Je moet voldoen aan strenge regels en die gelden zeker voor het vervangen van glas. Traditionele glassoorten als HR++ en Triple glas zijn namelijk vaak te dik om in de bestaande kozijnen van monumentale gebouwen te passen. En die kozijnen vervangen, dat is meestal niet toegestaan. De oplossing voor dit probleem is Beng glas, want door de minimale dikte van dit glas past het vaak wél in de bestaande kozijnen van monumentale gebouwen. Natuurlijk is vacuumglas ook voor kantoren en bedrijven die willen verduurzamen een uitstekende keuze. Zo draagt dit glas zijn steentje bij aan het behalen van minimaal energielabel C, het label dat sinds januari 2023 verplicht is voor kantoorgebouwen.

Beng glas bestellen bij Glaswebwinkel.nl

Naast Beng zijn er andere merken die vacuumglas produceren. Deze merken halen de lage U-waarde van Bengglas echter niet en dat is reden voor ons om die niet in ons assortiment op te nemen. Vacuümglas is populair en erg in trek. En dat is helaas te merken qua doorlooptijden in de productie. Met een levertijd van ongeveer 12-14 weken, is een goede planning van belang. Maar het is het wachten meer dan waard. Voor bestellingen boven de €500,- brengen wij overigens geen bezorgkosten in rekening.

Meer info en vragen

Wil je meer weten over Beng glas of heb je vragen over vacuumglas? Laat het ons weten door te bellen met onze klantenservice via 055 – 843 16 27 of stuur een e-mail naar info@glaswebwinkel.nl . Voor vragen over bestellen, levertijden en dergelijke kun je ook onze FAQ raadplegen.

 

 • Levertijd is gemiddeld 12-14 weken (3 maanden).
 • Als je de bestelling afhaalt en niet laat bezorgen, kan dit de doorlooptijd verkorten.
 • Afhaallocaties in Apeldoorn of Oosterhout (NB).
 • Levering in heel Nederland m.u.v. de Waddeneilanden.
 • Je wordt ruim van te voren per mail en/of SMS geïnformeerd over de leverdag.
 • Levering vindt plaats op werkdagen tussen 08.00 – 17.00 uur.
 • De leverlocatie dient eenvoudig bereikbaar te zijn, zodat er voor de deur gelost kan worden.
 • Bij een orderbedrag boven de € 500,- (incl. btw), is levering gratis.
 • Bij een orderbedrag onder de € 500,- (incl. btw), zijn de bezorgkosten € 35,00 (incl. btw).

Lees de leveringsvoorwaarden voor aanvullende informatie, waar je bij levering allemaal rekening mee moet houden. Zie ook de veelgestelde vragen

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard

Glaswebwinkel.nl, dé webshop voor online glas bestellen!

Glas bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest
Glaswebwinkel.nl is dé webshop waar iedereen glas kan bestellen. Want voor glas bestellen hoef je vandaag de dag natuurlijk echt de deur niet meer uit. We hebben er alles aan gedaan om online glas bestellen zo makkelijk mogelijk te maken. In slechts een beperkt aantal stappen loodsen we je door het bestel- en betaalproces en zodra we je bestelling ontvangen hebben, gaan we hier direct mee aan de slag.

Voor zowel de particuliere als de zakelijke klant heeft Glaswebwinkel.nl een uitgebreid assortiment glassoorten, spiegels en glaszetartikelen. Zo ben je bij ons niet alleen aan het juiste adres voor een fraaie ronde badkamerspiegel, maar ook voor een mooie kappersspiegel voor in je kapsalon of die grote fitness spiegel voor in je sportschool. Bestel je veiligheidsglas zoals gehard glas voor je glazen schuifdeur of glazen douchedeur of ga voor een uniek glazen tafelblad van gekleurd gehard glas. Natuurlijk kun je bij ons ook alle soorten glas bestellen voor je woning, kantoor of bedrijfspand. Kies voor HR glas of dubbelglas om je woning te isoleren of kies gelaagd glas voor je winkel met het oog op inbraakpreventie. Via onze overzichtelijke en gebruiksvriendelijke webwinkel bestel je ook al dit glas eenvoudig, voordelig én veilig.

Veel glaszetartikelen, waaronder bijvoorbeeld glaskit, glasband en glasblokjes, leveren wij vanuit eigen voorraad. Hierdoor heb je deze veelal met enkele (werk)dagen in huis als je deze bij ons bestelt. Voor glas en spiegels is de levertijd wat langer, omdat we deze speciaal voor jou op maat laten maken. Wij leveren glas in heel Nederland (m.u.v. van de Waddeneilanden). Desgewenst kun je je bestelling ook af komen halen op onze locatie in het Gelderse Apeldoorn of in Oosterhout (Noord-Brabant), wat de levertijd met enkele dagen verkort.

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@glaswebwinkel.nl

Persoonlijk advies en maatwerk

Glas op maat bestellen? Ook dat doe je via de webshop van Glaswebwinkel.nl. Standaard bestaat tenslotte maar tot op bepaalde hoogte en wij begrijpen als geen ander hoe fijn het is als je het glas dat je nodig hebt in de door jou gewenste afmetingen kunt bestellen. Glas bestellen op maat stelt je in staat om al je projecten precies zo uit te voeren, zoals je dit graag wilt, zonder concessies.

Wij laten je er nooit alleen voor staan en doen graag een stapje extra voor je. Misschien heb je wel vragen over een bepaalde glassoort of wil je meer weten over hoe je een spiegel het beste aan de wand kunt bevestigen. Ook wanneer je hulp nodig hebt bij online glas bestellen, helpen we je met veel plezier. Laat ons weten welk stapje extra wij voor jou kunnen zetten door te bellen met onze klantenservice die bereikbaar is via 055 – 843 16 27.  Een e-mail sturen naar info@glaswebwinkel.nl kan natuurlijk ook. Glaswebwinkel.nl, hét adres voor glas bestellen en waar maatwerk en persoonlijke service standaard zijn.

Glastransport Glaswebwinkel
Controlewerkzaamheden op het isolatieglas door onze magazijnmedewerker
10

Makkelijk en goed

Makkelijk bestellen, vlot geholpen bij afhalen
23 mei 2024 Garderen
10

Super bedrijf, flexibel en communicatief sterk

Hartelijk dank voor de levering van het glas. Perfecte maten en [...]
22 mei 2024 Lekkerkerk
7

uitstekend

duidelijke website, op tijd geleverd, ook geen probleem als het [...]
22 mei 2024 Oosterwolde Gld
2364 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10