call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending
Boogspiegel standaard verzilverd plat poly geslepen randen in een slaapkamer

DIY staande boogspiegel: een eyecatcher in jouw interieur

Lees de onderstaande aanvullende tips hoe je deze tegen een muur neerzet als staande spiegel

Je interieurverbeteringen kunnen op verschillende manieren, maar als je op zoek bent naar dé eyecatcher, dan is een boogspiegel, ook wel toogspiegel genoemd, de perfecte keuze. Deze spiegels vallen op door hun unieke vorm, met traditionele rechte hoeken en een gebogen bovenkant. In dit blog leer je niet alleen wat een boogspiegel is, maar ook hoe jezelf een staande boogspiegel kunt maken die je ​tegen een muur kunt zetten, met extra tips voor het beschermen en verstevigen van de spiegel.

Wat is een boogspiegel?

Een boogspiegel, ook bekend als toogspiegel, is een spiegel met een unieke vorm. Terwijl de meeste spiegels rechte hoeken hebben, heeft de bovenkant van deze spiegel een elegante boog of toog. Deze vorm geeft de spiegel een traditionele uitstraling met een moderne twist, waardoor het een stijlvolle toevoeging is aan elk interieur, zowel thuis als in zakelijke ruimtes. De spiegel is uitvoerbaar in verschillende kleuren en diktes.

DIY boogspiegel als staande spiegel

Materialen:
 • Boogspiegel op maat, te bestellen via de webshop
 • Zelfklevende antisliprand
 • Houten lat
 • Spiegellijm
 • Meetlint
 • Waterpas
 • Spiegelreiniger

Stappenplan om je boogspiegel als staande spiegel tegen de muur te zetten:

1. Bestel je boogspiegel op maat:

 • Ga naar het product boogspiegel en en vul de afmetingen in (in millimeters).
 • Kies de gewenste (kleur) spiegel en dikte. Tip: kies voor een 6mm dikte als je de spiegel neer zou willen zetten.
 • Kies de gewenste randbewerking. Tip: kies voor plat poly geslepen randen voor de meest strakke en gladde afwerking.
 • Let op: Voor een vloeiende boogronding voer je bij de hoogte van de ronding (H1) de helft van de opgegeven breedte in. Dus: Is je breedte 1000 mm, geef dan bij H1 de helft in (500 mm).

2. Bescherm de onderkant van de spiegel als je deze op de grond neer wil zetten:

Voorkom contact met de vloer door bijvoorbeeld een zelfklevende antisliprand op de onderrand van de spiegel te plakken. Deze zijn eventueel verkrijgbaar bij een bouwmarkt.

3. Verstevig de achterzijde van de boogspiegel:

Plak een houten lat op de achterzijde van de spiegel met spiegellijm (bijvoorbeeld Mirrorfix) voor extra stevigheid. De lat haal je eventueel bij een bouwmarkt en heeft dezelfde lengte als je gewenste spiegel. Bevestig de lat over de gehele lengte van de spiegel.

Wil je de spiegel liever ophangen en niet neerzetten?

Bepaal de plaatsing van de spiegel als je deze op de muur gaat bevestigen:

 • Gebruik een meetlint en waterpas om de ideale positie van de boogspiegel op de muur te bepalen.
 • Breng het montagemateriaal aan op de achterzijde van de spiegel volgens de uitgeschreven instructie of kijk op ons Youtubekanaal.
Boogspiegel verzilverd brons

Waarom een ​​boogspiegel?

Boogspiegels zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel. Ze passen goed in diverse interieurstijlen, van klassiek tot industrieel en modern. Of het nu in de woonkamer, hal, slaapkamer of zakelijke ruimte is, een boogspiegel is passend in ieder willekeurige ruimte. De lichtreflectie van de spiegel zal je ruimte optisch groter laten lijken.

Toepassingen:

 • Thuis Interieur:
  • Boven dressoirs, in hallen, woonkamers of als staande spiegel in de slaapkamer.
 • Zakelijk Interieur:
  • Achter de bar in een café, bij de receptie van een kantoor, in de garderobe van een theater, en meer.

Veiligheid voorop

Voor zakelijke toepassingen is het verstandig te kiezen voor een veiligheidsspiegel. Deze spiegels hebben een krachtige folie aan de achterkant van de spiegel, die het glas samenhoudt als er hard tegenaan wordt gestoten, waardoor de kans op vallende scherven beperkt blijft.

Onderhoud en bezorging

Onderhoud en reinig je boogspiegel met een spiegelreiniger. Profiteer van een snelle levering binnen tien tot vijftien werkdagen, met de mogelijkheid tot afhalen in Apeldoorn of Oosterhout (NB). Bezorgkosten zijn gratis bij bestellingen boven vijfhonderd euro.

Contact

Voor meer informatie over boogspiegels of hulp bij het plaatsen van je bestelling, neem contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 055 – 843 16 27 of stuur een e-mail naar info@glaswebwinkel.nl . Laat interieur stralen jouw met een op maat gemaakte boogspiegel!