call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Wat is PVB folie?

PVB folie (PolyVinylButyral) is een kunststof die wordt gebruikt als tussenlaag bij de productie van gelaagd glas. Het is een transparante en flexibele folie die zich tussen de glasplaten bevindt en fungeert als een bindmiddel.

Het belangrijkste voordeel van PVB folie bij gelaagd glas is de veiligheid. Bij een impact zal het glas breken, maar de PVB folie houdt de gebroken stukken bij elkaar, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. In plaats van scherpe glassplinters die overal verspreid raken, blijven de stukken aan de folie kleven, waardoor het glas bij elkaar wordt gehouden.

De voordelen van gelaagd glas voorzien van PVB folie

Daarnaast biedt PVB folie ook andere voordelen, zoals geluidsisolatie en UV-bescherming. De tussenlaag absorbeert geluidstrillingen en helpt om geluidsoverlast te verminderen. Bovendien blokkeert het de meeste schadelijke UV-straling, waardoor het interieur van een gebouw wordt beschermd tegen verkleuring en schade door de zon.

PVB folie is ook zeer hechtend en heeft een hoge sterkte, waardoor het glas beter bestand is tegen impact, inbraakpogingen en extreme weersomstandigheden. Het biedt ook een zekere mate van isolatie, waardoor het energieverlies door het glas wordt verminderd.

Gelaagd glas maakt het veilig

Kortom, de folie speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de veiligheid, geluidsisolatie, UV-bescherming en duurzaamheid van gelaagd glas. Door de eigenschappen van kunststofolie blijft het glas bij elkaar en voorkomt het verspreiding van scherpe glassplinters bij een impact. Dit vermindert het risico op letsel aanzienlijk. Daarnaast absorbeert de folie geluidstrillingen, waardoor geluidsoverlast wordt verminderd en zorgt ervoor dat schadelijke UV-straling wordt geblokkeerd. Hierdoor worden interieurs beschermd tegen verkleuring en schade door de zon.

De hechtende eigenschappen en hoge sterkte van de folie maken gelaagd glas beter bestand tegen impact, inbraakpogingen en extreme weersomstandigheden. Bovendien draagt het bij aan energiebesparing door een lichte isolatie te bieden. Kortom, gelaagd glas is op vele gebieden toepasbaar.