call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Wat is de isolatiewaarde van glas?

Waarom is de isolatiewaarde van glas belangrijk? Glas is een essentieel onderdeel van elk gebouw. Het laat niet alleen licht binnen en biedt een mooi uitzicht, maar het speelt ook een belangrijke rol in het beheersen van de temperatuur in huis.

De isolatiewaarde van glas verwijst naar de mate waarin het glas warmteverlies voorkomt. Hoe hoger de isolatie waarde, hoe beter het glas in staat is om warmte binnen te houden tijdens koude winters en buiten te houden tijdens hete zomers.

Er zijn verschillende factoren die de isolatie waarde van glas beïnvloeden. Eén belangrijke factor is het aantal glaslagen. Dubbelglas bestaat bijvoorbeeld uit twee glasplaten met daartussen een laagje lucht of gas, wat resulteert in betere isolatie dan enkelglas.

Een andere factor is de spouwbreedte tussen de glaslagen. Een bredere spouw kan meer lucht bevatten, waardoor er betere thermische isolatie ontstaat.

Tegenwoordig wordt er ook gebruik gemaakt van speciale coatings op het glas die helpen om warmteverlies verder te verminderen. Deze coatings weerkaatsen de warmte terug naar binnen, waardoor het energieverbruik wordt verminderd.

Hoe wordt de isolatiewaarde van glas weergegeven?

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Een U-waarde van 1,0 W/m²K betekent dat het glas een zeer goede isolatiewaarde heeft.

Het kiezen van glas met een hoge isowaarde is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Het kan helpen om energiekosten te verlagen en zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat.

Kortom, de U-waarde van glas speelt een cruciale rol in het beheersen van de temperatuur in huis. Dubbelglas met speciale coatings en een lage U-waarde biedt optimale thermische isolatie en draagt bij aan energiebesparing. Investeer daarom in hoogwaardig glas om jouw wooncomfort te verbeteren!

Zie ook: het blogartikel “Alles over HR glas voor meer uitleg en de verschillende U-waardes per glassoort.