call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Wat is thermische isolatie?

Wat is thermische isolatie in combinatie met HR glas?

Thermische isolatie is een belangrijk aspect bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen. Het zorgt ervoor dat warmteverlies wordt geminimaliseerd en dat de binnentemperatuur stabiel blijft, ongeacht de weersomstandigheden buiten.

Een populaire methode om thermische isolatie te verbeteren is door het gebruik van HR glas. HR staat voor hoogrendementsglas en het is speciaal ontworpen om warmteverlies te verminderen en het wooncomfort te verhogen. Uiteindelijk zorgt thermische isolatie voor een lagere energierekening. Maar wat maakt HR glas nu zo efficiënt?

Warmtereflecterende HR coating

Ten eerste heeft HR glas een speciale coating die de warmte binnenhoudt. Deze coating reflecteert de warmte terug naar binnen, waardoor er minder warmte verloren gaat via de ramen. Dit resulteert in een hogere energie-efficiëntie en lagere stookkosten.

Ten tweede bestaat dubbelglas uit meerdere lagen, waarbij er tussen elke laag een ruimte gevuld is met droge lucht of edelgas. Bij isolatieglas is de spouw (ruimte tussen de glasbladen) gevuld met droge lucht. Bij HR++ glas is de spouw gevuld met argon gas. Deze lagen en ruimtes fungeren als isolatiemateriaal, waardoor warmteoverdracht wordt beperkt. Hierdoor blijft de binnentemperatuur op een constant niveau, ongeacht het weer buiten.

HR glas geeft ook geluidsisolatie

Daarnaast heeft HR glas ook een positieve invloed op geluidsisolatie. De meerdere lagen en isolatieruimtes zorgen voor een betere geluidsdemping, waardoor omgevingsgeluiden worden verminderd.

Om optimaal gebruik te maken van thermische isolatie in combinatie met HR glas, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het glas goed geïnstalleerd is. Er mogen geen kieren of openingen zijn, anders kan warmte nog steeds ontsnappen.

Kortom, thermische isolatie in combinatie met HR glas is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren. Het minimaliseert warmteverlies, houdt de binnentemperatuur stabiel en vermindert geluidsoverlast. Investeer dus in HR glas voor een comfortabeler en energiezuiniger huis!