call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Hoe achterhaal ik het soort isolatieglas?

Hoe achterhaal ik het soort isolatieglas, als je het bestaande dubbelglas wilt vervangen? In de meeste gevallen is het niet lastig om erachter te komen welk glas jouw woning heeft. Het meest makkelijk te herkennen, is enkel glas. Dit bestaat immers uit slechts één glasplaat en is hierdoor eenvoudig te herkennen. Ook dubbel glas is niet lastig te herkennen, omdat het niet moeilijk is om te zien dat je ruit uit (minimaal) twee glasplaten bestaat. Welke soort dubbelglas je hebt, is iets lastiger te herkennen. Hier kom je achter door op de metalen strip (spouw kader), die tussen beide glasplaten is aangebracht, naar info over het glas te zoeken. Vaak staat daar een code geprint.

Wat betekent de geprinte code bij dubbelglas?

Als je naar een isolatieruit kijkt, zie je soms een geprinte code in het spouwkader. Je vraagt je misschien af waarom deze codes worden gebruikt en wat hun doel is. In dit artikel leggen we uit waarom deze codes vaak aanwezig zijn en waar ze voor dienen.

1. Identificatie van de ruit

Een van de belangrijkste redenen voor het plaatsen van een geprinte code in het spouwkader is om de ruit te identificeren. Deze codes bevatten specifieke informatie over de fabrikant, het type glas en andere relevante details. Door middel van deze codes kunnen professionals in de glasindustrie snel en gemakkelijk de juiste informatie vinden over de betreffende ruit.

2. Kwaliteitscontrole

De geprinte codes in het spouwkader worden ook gebruikt voor kwaliteitscontrole doeleinden. Elke ruit wordt individueel getest voordat deze op de markt wordt gebracht. Door middel van de code kan men traceren wanneer en hoe de ruit is geproduceerd en welke controles er zijn uitgevoerd om ervoor te zorgen dat deze aan de vereiste kwaliteitsnormen voldoet.

3. Installatie en onderhoud

De geprinte code in het spouwkader kan ook van pas komen tijdens de installatie en het onderhoud van de ruit. Deze codes kunnen bijvoorbeeld helpen bij het bepalen van de juiste afmetingen en specificaties voor een vervangende ruit. Bovendien kunnen ze nuttig zijn bij het opsporen van eventuele problemen of storingen in de isolatieruit, waardoor reparaties efficiënter kunnen worden uitgevoerd.

Conclusie; hoe achterhaal ik het soort isolatieglas?

Kortom, de geprinte codes in het spouwkader van een isolatieruit dienen meerdere doeleinden. Ze helpen bij het identificeren van de ruit, zorgen voor kwaliteitscontrole en vergemakkelijken installatie- en onderhoudswerkzaamheden. Het is belangrijk om deze codes te begrijpen en te waarderen als een nuttig hulpmiddel in de glasindustrie.