gehard glas (plat poly geslepen)
Gehard glas plat poly geslepen

Gehard glas (Plat Poly geslepen)

Vanaf €33.99 per 0.5 m2 (incl. BTW)

Totaal Grootte (m²)
Product prijs
  • *Samenstelling

Aantal


Productbeschrijving

Gehard glas (plat poly geslepen), letselveilig en tot 5x sterker dan standaard float glas.

De levertijd voor gehard glas is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen. Haalt u de bestelling af bij ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout, dan is de doorlooptijd korter, namelijk 10 tot 15 werkdagen.

Voor douchedeuren, glazen tafelbladen, glazen schapjes of windschermen, wordt altijd letselveilig glas toegepast. Gehard glas (plat poly geslepen) is hiervoor uitermate geschikt. Dit type veiligheidsglas heeft twee grote voordelen; het is tot 5x sterker dan standaard enkel glas, bovendien is het letselveilig. Want als het breekt, valt het in kleine, niet scherpe stukjes glas uiteen. Verwondingen door grote glasscherven worden zodoende voorkomen. Gehard glas voldoet aan de NEN-normering 3569.

Om je bovendien niet te snijden aan de scherpe glasranden, kan gehard glas plat poly geslepen worden. Geslepen glasranden geven een mooi, strak aanzicht. Blijf je de rand van het glas zien of kan je het aanraken, kies dan altijd om het het glas te laten slijpen.

Wordt gehard glas in een kozijn geplaatst en de randen rondom afgedicht, dan kan gekozen worden voor de ongeslepen geharde variant.

Hoe wordt gehard glas (plat poly geslepen) geproduceerd?

Gehard glas wordt in eerst instantie als gewoon enkel glas geproduceerd of gesneden. Glasbewerking (het aanbrengen van uitsparingen, boorgaten en het p.p. slijpen) moeten plaatsvinden voordat de thermische verhitting plaats gaat vinden. Vervolgens gaat het afgewerkte glas de hardingsoven in, waarbij het glas wordt uitgehard en daardoor op spanning is gebracht. Vanaf dat moment heeft het zijn sterkte pas verkregen.

Het is overigens niet mogelijk om gehard glas, als het eenmaal als eindproduct klaar is, nog te bewerken. Het snijden, slijpen of aanbrengen van uitsparingen in uitgehard glas kan niet meer. Het glas zal dan kapot gaan.

Plat poly geslepen glas is op maat te bestellen bij Glaswebwinkel.nl. Afhankelijk van de afmeting en de toepassing waar het geharde glas voor gebruikt wordt, kan gekozen worden uit de glasdiktes van 4, 5, 6, 8, 10, 12 en 15 millimeter. 

Grote afmetingen van gehard glas (plat poly geslepen) nodig? Vraag een offerte aan!

De minimaal te produceren afmeting is 100 x 250 mm. Bestelt u glas breder dan 3100 mm of hoger dan 3100 mm of met een totaal oppervlak groter dan 4 m2? Dan wordt er achteraf een lengte-toeslag in rekening gebracht. Mocht u een dergelijke ruit willen bestellen, vraag dan eerst bij ons een offerte aan door een bericht te sturen naar info@glaswebwinkel.nl

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Gehard glas (Plat Poly geslepen)” te reviewen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U vindt misschien ook leuk…