call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Wat is een Timeless coating op glas?

Een Timeless coating is een innovatieve coating die aangebracht wordt op gehard glas. Timeless coating wordt via een complex proces aan één zijde van het glas ingebrand. Deze coating is een beschermende laag die corrosie op het glas geen kans geeft. Door de coating heb je geen last van kalkaanslag of vlekken op het glas. Het water ‘hecht’ zich niet aan het glas, maar glijdt er direct vanaf. Timeless coating wordt voornamelijk toegepast op glazen douchewanden -en deuren, waarbij de zijde met daarop de coating zich altijd aan de douchezijde bevindt.

Blijft Timeless gecoat glas transparant, ondanks de coating?

Het geheim zit in de nanocoating, een vrijwel onzichtbare laag die het glas omhult. Hierdoor wordt het reinigen een moeiteloos karweitje. Met een antikalk coating wordt het nog gemakkelijker. Deze baanbrekende laag vormt een schild tegen vervuilende invloeden, waardoor het glas water- en vuilafstotend wordt. Bovendien is dit gecoate antikalk glas gehard voor veiligheid en verkrijgbaar in twee diktes: 8 of 10 millimeter.

Het Timeless gecoate geharde glas garandeert blijvend transparant doorzicht. Het glas behoudt zijn helderheid doordat dag in dag uit bescherming wordt geboden tegen vervuiling en kalkaanslag. Met de duurzame coating parelt water moeiteloos van het oppervlak, zonder kalkaanslag achter te laten. Het schoonmaken is een fluitje van een cent. Na het douchen veeg je simpelweg met een wisser over het glas, waardoor het droog en glanzend blijft. De timeless coating bevordert een snellere condensatieverdamping, waardoor waterdamp makkelijker opdroogt dan op traditioneel glas, zonder zelfs de noodzaak van een antikalk coating.

De voordelen van timeless glascoating:

– Druppels glijden moeiteloos van het oppervlak af.

– Het glas behoudt zijn oorspronkelijke helderheid en schittering.

– Geniet van 10 jaar garantie op de antikalk behandeling.

– De coating is vrijwel onmerkbaar, waardoor het esthetische aspect behouden blijft.

– Onderhoud is eenvoudig met schoonmaakazijn en warm water.

Het verwijderen van hardnekkige kalkaanslag op timeless glas is simpel. Gebruik een zachte doek met warm water of een trekker. Vermijd echter het gebruik van schuurmiddelen; normale onderhoudsproducten zijn wel geschikt. Voor bestaande douchewanden en badwanden met kalkaanslag biedt het glascoating clean X pakket professionele reinigingsmiddelen.

Bij het installeren van de glazen douchewand is het cruciaal om de nanocoating aan de binnenzijde te positioneren, waar het in contact komt met water.