call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Heb ik recht op subsidie bij glasisolatie?

Ben je van plan om je huis energiezuiniger te maken door middel van glasisolatie? Dan heb ik goed nieuws voor je: in veel gevallen kom je in aanmerking voor subsidie! Het plaatsen van isolerend glas kan namelijk een grote bijdrage leveren aan het verlagen van jouw energieverbruik en het verbeteren van het binnenklimaat in jouw woning.

Wanneer subsidie bij glasisolatie? kies voor HR++ glas

Maar hoe zit het precies met de subsidie voor glasisolatie? Nou, de overheid heeft verschillende regelingen en subsidies in het leven geroepen om duurzame maatregelen te stimuleren. Eén daarvan is de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze regeling is bedoeld voor particuliere woningeigenaren die investeren in energiebesparende maatregelen, zoals het vervangen van enkel glas door dubbel of HR++ isolatieglas.

Wat houdt de SEEH-regeling in?

Bij de SEEH-regeling kun je aanspraak maken op een subsidiebedrag per vierkante meter geplaatst isolatieglas. Het exacte bedrag hangt af van verschillende factoren, zoals het type glas dat je laat plaatsen en de oppervlakte hiervan. Het subsidiebedrag kan oplopen tot enkele tientallen euro’s per vierkante meter.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Zo moet je minimaal twee energiebesparende maatregelen treffen in jouw woning binnen een periode van 12 maanden. Daarnaast moet de glasisolatie worden uitgevoerd door een erkend bedrijf en dien je de factuur en betaalbewijzen te bewaren als bewijsmateriaal.

Naast de SEEH-regeling zijn er ook andere lokale en provinciale subsidies beschikbaar die specifiek gericht zijn op energiebesparing. Het is daarom verstandig om bij jouw gemeente of provincie na te gaan welke regelingen er nog meer zijn waar je mogelijk recht op hebt.

Laat je goed informeren over de verschillende subsidie regelingen

Als je overweegt om glasisolatie toe te passen in jouw woning, dan is het zeker de moeite waard om te kijken of je in aanmerking komt voor subsidie. De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis biedt particuliere woningeigenaren de mogelijkheid om een financiële tegemoetkoming te ontvangen bij het plaatsen van isolatieglas.

Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de verschillende subsidieregelingen en de voorwaarden die eraan verbonden zijn. Op die manier kun jij optimaal profiteren van de beschikbare financiële ondersteuning en tegelijkertijd jouw wooncomfort en energiezuinigheid verbeteren.

energiewijzer.nl vind je alle informatie over hoe jouw gemeente omgaat met subsidie op isolatieglas.