call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Siliconenkit

Resultaten

Toont alle 2 resultaten

Sortering

Waarom
Glaswebwinkel.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard

Siliconenkit voor de afdichten en monteren van glas

Ben je op zoek naar stevig kit om glas te voegen in jouw keuken of badkamer? En wil je zeker weten dat het HR glas in de kozijnen van jouw woning goed vastgezet worden? Siliconenkit is daarvoor de ideale oplossing. Door siliconen kit te gebruiken blijft het voegwerk langdurig bestand tegen vocht, flinke temperatuurverschillen en aanraking met harde voorwerpen. In onze webshop vind je kwalitatief siliconenkit, geschikt voor elke professionele glaszetter en handige doe-het-zelver.

Siliconenkit voor het voegen van glas

Siliconenkit kan op veel materialen toegepast worden, maar het is uitermate geschikt om te gebruiken wanneer je glas aan het zetten bent. Zeker op plekken waar je te maken hebt met vocht, zoals in een badkamer. Maar het is ook goede toe te passen in situaties waar de voegen blootgesteld worden aan sterk wisselende temperaturen, bijvoorbeeld bij de randen van ruiten aan de buitenkant van je woning. Het grote voordeel van siliconen kit is dat het uitstekend hecht aan het glas, zodat je één stevig geheel creëert wanneer je deze kit aanbrengt op het snijvlak van bijvoorbeeld hout en aluminium. Door de hoge hechtingsgraad is het ook goed toe te passen op het voegen van vitrines en aquaria. Ook is het ideaal om kieren en spleten mee te dichten. Geen gedoe meer met tochtstrips, de siliconen kit laat geen enkele tocht door.

Hoe wordt siliconen kit gemaakt?

Siliconen kit wordt gemaakt door een mengsel van siliconenrubber, vulmiddelen en kleurstoffen te combineren. Siliconenrubber is een synthetisch polymeer dat bestaat uit ketenen van siliconenatomen met zuurstofatomen, en wordt vaak gemaakt door zand te smelten met koolstof en zuurstof in een elektrische oven. Vervolgens worden vulmiddelen, zoals kwartszand, toegevoegd om de sterkte en duurzaamheid van het product te verbeteren. Tenslotte worden kleurstoffen toegevoegd om het uiteindelijke product de gewenste kleur te geven.

Hoe kan je het best siliconen kit verwijderen?

Siliconenkit kan soms moeilijk te verwijderen zijn, vooral als het al een tijdje op het oppervlakte heeft gezeten. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je siliconenkit kunt verwijderen. Hier zijn enkele tips om siliconenkit te verwijderen:

  1. Gebruik een speciaal siliconenkitverwijderingsmiddel. Er zijn verschillende producten op de markt die speciaal zijn ontworpen om siliconen kit te verwijderen. Deze producten zijn vaak effectief en kunnen het verwijderen van siliconenkit gemakkelijker maken.
  2. Gebruik terpentine. Als je geen siliconenkitverwijderingsmiddel hebt, kun je ook proberen om siliconenkit te verwijderen met terpentine.. Dit zijn oplosmiddelen die kunnen helpen om siliconenkit op te lossen en te verwijderen.
  3. Gebruik een scherp mes om de siliconenkit te verwijderen. Als het siliconen kit op een hard oppervlakte zit, zoals op tegels of op een raam, kun je proberen om het te verwijderen met een scherp mesje. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent en alleen het oppervlakte van het siliconenkit aanraakt, zodat je het onderliggende oppervlakte niet beschadigt.
  4. Gebruik een afwasmiddel en warm water. Als het siliconenkit nog steeds moeilijk te verwijderen is, kun je proberen om het te verwijderen met een afwasmiddel en warm water. Meng een kleine hoeveelheid afwasmiddel met warm water en wrijf het siliconenkit met een borstel of doek. Dit kan helpen om het siliconenkit op te lossen en te verwijderen.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het verwijderen van siliconenkit, omdat het soms moeilijk te verwijderen is en omdat het kan leiden tot beschadiging van het oppervlakte waarop het zit. Als je niet zeker weet hoe je siliconenkit moet verwijderen, raadpleeg dan altijd de aanwijzingen van het product of neem contact op met de fabrikant.

Siliconenkit bestellen via Glaswebwinkel.nl

Bij Glaswebwinkel.nl hechten we er waarde aan dat je werkt met glaszetartikelen die je bij elke klus professioneel ondersteunen. Daarom vind je in onze webshop alleen maar glas- en siliconenkitten van de beste kwaliteit. Let er goed op dat de siliconen kit die je bij ons bestelt niet geschikt is voor elk materiaal in combinatie met het glas dat je wilt bewerken. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden de window seal glaskit aan te brengen op poreuze materialen als beton of kalksteen. Daarnaast werkt de siliconenkit niet goed met bepaalde metalen als zink, koper en messing. Twijfel je over het juiste gebruik van de siliconenkit, neem dan contact met ons op, onze glasexperts weten precies wat het beste werkt in jouw situatie.

Heb je siliconenkit in onze webshop besteld dan kan je natuurlijk altijd even in Apeldoorn langskomen om jouw bestelling op te halen. Wellicht kom je nog wat glaszetartikelen tegen die je kunt gebruiken. Voor de professionele glaszetter en handige doe-het-zelver hebben we een uitgebreid assortiment glaszetartikelen die jouw glasgereedschap compleet maakt. Ook kan je hier terecht als je wat meer wilt weten over de verschillende glassoorten die we verkopen, we vertellen je er graag meer over!

Bel ons op +31 (0)55-8431627Mail ons op info@glaswebwinkel.nl
10

Makkelijk en goed

Makkelijk bestellen, vlot geholpen bij afhalen
23 mei 2024 Garderen
10

Super bedrijf, flexibel en communicatief sterk

Hartelijk dank voor de levering van het glas. Perfecte maten en [...]
22 mei 2024 Lekkerkerk
7

uitstekend

duidelijke website, op tijd geleverd, ook geen probleem als het [...]
22 mei 2024 Oosterwolde Gld
2364 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10