call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Wat is een glasdrager?

Een glasdrager is een handig hulpmiddel dat wordt gebruikt om grote en zware glazen panelen te verplaatsen. Het is ontworpen om de lading veilig en gemakkelijk te tillen, zonder dat er schade aan het glas ontstaat. Een glasdrager bestaat meestal uit een stevig frame met zuignappen die zich vasthechten aan het oppervlak van het glas.

Hoe werkt een glaszuiger?

Een glaszuiger maakt gebruik van vacuümtechnologie om het glazen paneel stevig vast te houden. De zuignappen worden op het oppervlak van het glas geplaatst en door middel van een vacuümpomp wordt de lucht tussen de zuignap en het glas weggezogen. Hierdoor ontstaat er een sterke hechting tussen de zuignap en het oppervlak van het glas. Hierdoor kan het paneel veilig kan worden opgetild.

Glaszuigers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten, afhankelijk van de grootte en het gewicht van het te verplaatsen glazen paneel. Ze zijn vaak voorzien van handvatten of hendels, zodat ze gemakkelijk kunnen worden bediend. Sommige modellen hebben zelfs een ingebouwde tilmechanisme, waardoor het nog eenvoudiger wordt om grote glazen panelen te tillen en te verplaatsen.

De glasdrager en de tiltechniek. Wee je bewust hoe je tilt, voorkom klachten

Naast het gebruik van een glaszuiger is het belangrijk om de juiste tiltechnieken toe te passen om letsel te voorkomen. Het is raadzaam om altijd met minimaal twee personen samen te werken, bij het tillen van grote en zware glazen panelen. Daarnaast moeten beschermende handschoenen worden gedragen om eventuele snijwonden of verwondingen te voorkomen.

Glasprofessionals gebruiken het juiste gereedschap

Al met al is een glasdrager een onmisbaar hulpmiddel voor professionals in de glasindustrie. Het maakt het veilig tillen en verplaatsen van grote glazen panelen mogelijk, terwijl schade aan het glas wordt voorkomen. Of je nu werkt in de bouw, interieurontwerp of glasinstallatie, een goede glaszuiger kan je werk aanzienlijk vergemakkelijken.