call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Een keukenachterwand van glas

Een keuken achterwand van glas: praktisch en prachtig!

Een keukenachterwand van gehard glasBen jij ook zo’n keukenprins(es) die met liefde en passie de heerlijkste gerechten tovert? Dan weet je dat koken soms een beetje rommelig kan zijn. Vet spettert, saus spat… En voor je het weet zit je keukenmuur onder. Natuurlijk wil niemand zijn culinaire hoogstandjes opvolgen met een grote schoonmaak. Maar wat als ik je vertel dat er een supermakkelijke én stijlvolle oplossing is? Bevestig een glazen achterwand aan de muur.

Een keukenachterwand van gehard glas: de held van de keuken

Een achterwand van glas in de keuken is echt zo’n gamechanger. Waarom? Nou, ten eerste omdat het schoonmaken ervan een fluitje van een cent is. Geen voegen waar vet in kruipt of vlekken die maar niet weg willen gaan. Gebruik een professionele glasreiniger, gewoon even wrijven met een doekje en voilà, hij blinkt weer als nieuw.

Hoe zit het met de montage?

Misschien denk je nu: “Dat klinkt geweldig, maar hoe zit het met de montage?” Geen zorgen! Een groot pluspunt van glazen achterwanden is dat ze gemakkelijk te installeren zijn zonder dat er geboord hoeft te worden. Je kunt ze zelfs over bestaande tegels heen plakken! Hoe handig is dat? Met name als je een op RAL kleur gelakt glaswand kiest, dan kan je eenvoudig met de silicone NO montagekit de glazenplaat direct tegen de wand aan plakken. Het advies is trouwens om eigenlijk alleen de glasrand die contact maakt met de muur, rondom af te kitten.

Een andere optie kan zijn om wel gaten in het glas te boren, waardoor je met een afstandhouder de keukenachterwand eenvoudig aan de wand schroeft. Het voordeel van deze montage methode is dat je de glasplaat ook weer eenvoudig los kan maken.

Gehard glas: sterk en stijlvol

Het type glas waarover we het hebben, is niet zomaar wat huis-tuin-en-keukenglas. Nee, dit is extra helder gehard glas waarvan de randen mooi glad afgewerkt zijn. Dit maakt het niet alleen hittebestendig en supersterk, maar ook nog eens heel makkelijk schoon te maken. Extra helder glas heeft een voordeel dat het een minder groenige gloed heeft in vergelijking met standaard glas.

  • Kleurrijk: Je kunt kiezen uit elke RAL-kleur die je hart begeert.
  • Op Maat: Qua afmetingen ben jij de baas; of je nu een klein stuk wilt of een hele wand.

Het oog wil ook wat

Natuurlijk draait het niet alleen om praktisch gemak. We willen allemaal dat onze keuken er tiptop uitziet, toch? Wel, laat dat nou precies zijn waar een glazen achterwand schittert (letterlijk én figuurlijk). Het geeft je keuken die strakke afwerking en moderne touch waardoor het eruitziet alsof hij rechtstreeks uit een woonmagazine komt!

Een glazen keukenachterwand combineert het beste van twee werelden: ongeëvenaarde functionaliteit met oogverblindend design.

Klaar voor een make-over?

Dus, ben jij klaar om afscheid te nemen van uren schrobben aan oude tegels? Klaar voor een keuken die niet alleen makkelijk te onderhouden is maar ook nog eens straalt van elegantie? Dan is een achterwand van gehard glas wellicht dé upgrade die jouw keuken nodig heeft.

Laten we eerlijk zijn; wie wil er nu geen keuken waarin zowel koken als schoonmaken een feestje wordt? Upgrade jouw culinaire domein vandaag nog en geniet elke dag weer van zowel functionaliteit als beauty aan de muur!