call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Wat is osmosewater?

Osmosewater is een speciaal soort water dat wordt verkregen door middel van het proces van omgekeerde osmose. Dit proces verwijdert onzuiverheden, mineralen en andere verontreinigingen uit het water, waardoor er puur en schoon water overblijft.

Samenstelling van osmosewater

Osmosewater bestaat voornamelijk uit H2O-moleculen, omdat het alle onzuiverheden en mineralen heeft verwijderd tijdens het omgekeerde osmoseproces. Het is vrij van zware metalen, chemicaliën en andere vervuilende stoffen die normaal gesproken in kraanwater aanwezig zijn. Een ander woord voor osmosewater is gedemineraliseerd water.

Gebruik van gedemineraliseerd water

Osmosewater heeft verschillende toepassingen dankzij de zuiverheid en kwaliteit. Het wordt vaak gebruikt in laboratoria voor experimenten waarbij puur water nodig is. Daarnaast wordt het veelvuldig gebruikt bij de productie van farmaceutische producten, cosmetica en voedingsmiddelen.

Ook in huishoudens kan osmose-water worden gebruikt om drinkwater te verkrijgen zonder verontreinigingen. Veel mensen kiezen ervoor om een speciale osmose-installatie thuis te installeren om hun eigen drinkwater te produceren, waardoor ze de afhankelijkheid van gebotteld water verminderen.

Waar wordt osmosewater voor gebruikt?

  • Schoonmaak: het is ideaal voor het schoonmaken van kwetsbare oppervlakken zoals ramen, spiegels en glazen tafels. Doordat het geen mineralen bevat, laat het geen strepen of vlekken achter.
  • Aquariums: het wordt vaak gebruikt in aquariums om de gezondheid van vissen en andere waterbewoners te waarborgen. Het verwijderen van mineralen en onzuiverheden helpt bij het creëren van een optimale waterkwaliteit.
  • Laboratoria: In laboratoria wordt osmosewater gebruikt voor verschillende experimenten en analyses. Vanwege de zuiverheid en betrouwbaarheid is het een essentieel hulpmiddel in onderzoek en ontwikkeling.
  • Medische faciliteiten: het wordt ook gebruikt in medische faciliteiten, zoals ziekenhuizen en tandartspraktijken. Het wordt onder andere gebruikt voor sterilisatie van apparatuur en als basis voor medicijnen en injecties.

Osmosewater biedt dus talloze voordelen vanwege zijn zuiverheid en gebrek aan onzuiverheden. Of je het nu thuis of in een professionele omgeving gebruikt, osmosewater zorgt ervoor dat je kunt rekenen op schoon, helder water zonder schadelijke stoffen.