call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending
Badkamerspiegel

Dit is wat je moet weten over badkamerspiegels

Wel eens een badkamer gezien zonder spiegel?

Natuurlijk kan dat niet, een badkamerspiegel mag niet ontbreken. Zijn de haren netjes in model? Alle make-up nog op de plaats? Staat dit shirt wel? Waar zou je zijn, zonder jezelf goed te kunnen zien? 

Wat is er mogelijk met spiegels?

Een spiegel is onmisbaar in een badkamer. Maar hou rekening met een aantal spelregels. De belangrijkste is, spiegels houden niet van vocht. Dat klinkt wellicht tegenstrijdig bij gebruik in een badkamer, maar het is ook wel weer logisch. De verzilverde spiegellaag is gevoelig voor roest. Bij een goed geventileerde badkamer is dat geen probleem, het vocht is slechts tijdelijk in de badkamerruimte aanwezig. Maar ventileer je slecht, blijven druppels op de spiegelrand achter, dan ontstaat er wel een probleem. Er zullen roestvlekken zichtbaar worden.

Een tweede punt van belang is de randafwerking. Wordt de badkamerspiegel direct aan de wand bevestigd, laat de randen dan altijd strak afwerken. Dat heet plat poly slijpen, afgekort p.p. slijpen. Deze mooie, strakke afwerking maakt de spiegelrand niet meer scherp. Plat poly slijpen is trouwens iets anders dan het facet slijpen van de rand. Bij een facetrand wordt een schuine aflopende baan aangebracht aan de spiegelrand. Deze band kan variëren tussen de 10 tot 30 millimeter breed.

Een derde punt is de bevestiging. Er zijn vele manieren om badkamerspiegels vakkundig te monteren. Een directe verlijming op een vlakke wand met een geschikte spiegelkit, is het meest eenvoudig. Het gebruiken van een spiegelmontageset, laat de spiegel “zweven”, door de niet meer zichtbare bevestiging en maakt ruimte achter de spiegel, als je daar een verwarmingselement zou willen aanbrengen. Voordeel ten opzichte van verlijmen is dat de spiegel weer van de wand kan worden gehaald. En bij kitten…. Vast is vast, dit krijg je niet eenvoudig meer los. Bij grotere spiegelwanden worden vaak spiegelmontageprofielen toegepast. De profielen worden aan de muur gemonteerd, vervolgens kan de spiegel er eenvoudig tussen worden geschoven.

Spiegel in badkamer
Badkamer spiegel hangend aan de muur.

Ronde badkamerspiegel

Doordat je een spiegel helemaal op maat kan laten maken, is het ook mogelijk om te kiezen voor ronde badkamerspiegels. Wij maken hem in de doorsnede zoals jij wilt, op de millimeter nauwkeurig. Een grote ronde badkamerspiegel is een echte eyecatcher, maar ook heel functioneel. Het combineren van meerdere kleine ronde spiegels in verschillende afmetingen geeft een speelser effect. Wat jij wil kunnen wij maken. Een ronde badkamerspiegel kan gekozen worden in het grijs, brons of standaard verzilverd. Denk er echter aan dat een gekleurde spiegel zeker een mooi en warm effect geeft, maar een standaard verzilverde spiegel, het meest kleurechte spiegelbeeld geeft. Dus voor het opmaken of het checken of de kleding je goed staat, is een ronde badkamerspiegel, in de  kleur brons of grijs, iets minder geschikt.

Badkamerspiegel met verlichting

Om de verlichting vanaf een spiegel te laten komen is erg praktisch. Je kan zo namelijk niet in je eigen schaduw staan, ten opzichte van een plafondlamp. Denk bijvoorbeeld aan spotje of een spiegellamp boven het spiegeloppervlak te monteren. Afstelling van de verlichting is wel belangrijk, om vervelende reflectie te voorkomen. Meestal wordt er gekozen voor wit licht bij een badkamerspiegel met verlichting.

Badkamerspiegel met verwarming

Niets is zo vervelend om een beslagen spiegel te hebben, na een lekkere warme douche. Je maakt het oppervlak droog met een handdoek, maar deze beslaat weer direct. Door het aanbrengen van een verwarmingselement aan de achterkant van de spiegel kan je dit eenvoudig voorkomen. Een badkamerspiegel met verwarming kan je helemaal naar eigen idee, op maat bestellen.

De verwarmingselementen zijn in verschillende afmetingen te verkrijgen, het is zelfs mogelijk om meerdere units samen te combineren.  Als tot ongeveer tweederde van het spiegeloppervlak wordt bedekt met één of meerdere verwarmingen dat is het voldoende om het geheel op te warmen. De verzilverde laag is een zeer goede geleider, waardoor het gehele spiegeloppervlak langzaam wordt opgewarmd. De badkamerspiegel zal met ongeveer 28 graden, niet heel erg warm worden. Dat scheelt energie.

Badkamerspiegel met stopcontact

Het op maat maken van spiegels betekent ook dat het aanbrengen van boringen of uitsparingen mogelijk is. Een badkamerspiegel met stopcontact gaten, kunnen wij eenvoudig produceren. Mail ons een tekening met de afmetingen van de badkamerspiegel met stopcontact en vermeld de exacte positie van de boringen. Meet dit van de rand van de spiegel tot het hart van de boring en geef de doorsnede van de boring aan die je wenst. Wij kunnen vervolgens eenvoudig beoordelen of de uitsparing in de spiegel aanbracht kan worden.

De badkamerspiegel op maat, gemaakt zoals jij wilt

Kleine spiegels kunnen in 4 mm dikte geproduceerd worden, een spiegel van 6 mm dikte wordt aanbevolen als het spiegelformaat groter wordt dan 1 m2. Dan is het net wat steviger en robuuster, waardoor de breuk kans kleiner wordt. Kies de gewenste kleur en selecteer de randbewerking. Wij produceren de badkamerspiegel op maat en leveren hem bij je af. Ga naar Glaswebwinkel.nl voor alle mogelijkheden.