call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending
Rechthoekige badkamerspiegel

Dit is wat je moet weten over badkamerspiegels

Onmisbaar in de badkamer, de badkamerspiegel!

Een badkamer zonder spiegel is bijna ondenkbaar. Een badkamerspiegel is essentieel voor het verzorgen van je uiterlijk. Je controleert je kapsel, zorgt dat je make-up goed zit, en checkt of je kleding perfect zit. Kortom, een spiegel is onmisbaar in de badkamer.

Spelregels voor spiegels in de badkamer

Bij het kiezen en plaatsen van een badkamerspiegel zijn er een paar belangrijke punten om rekening mee te houden. Ten eerste houden spiegels niet van vocht. Hoewel dit tegenstrijdig lijkt in een vochtige badkamer, is het belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie. Vocht kan namelijk de verzilverde spiegellaag aantasten en roestvlekken veroorzaken. Een goed geventileerde badkamer voorkomt dit probleem.

Een ander belangrijk punt is de randafwerking van de spiegel. Als de spiegel direct aan de wand wordt bevestigd, is het belangrijk om de randen strak af te laten werken. Dit wordt ook wel “plat poly slijpen” genoemd. Hierdoor zijn de randen niet scherp meer. Let op dat dit verschilt van het facet slijpen, waarbij de randen schuin worden afgeslepen. Deze facetrand kan variëren in breedte van 10 tot 30 millimeter.

Daarnaast is de bevestiging van de spiegel belangrijk. Er zijn verschillende methoden om een badkamerspiegel professioneel te monteren. Een eenvoudige manier is directe verlijming op een vlakke wand met behulp van een geschikte spiegelkit. Hierbij blijft de spiegel stevig op zijn plaats. Als je meer flexibiliteit wilt, kun je een spiegelmontageset gebruiken waarmee de spiegel als het ware “zweeft” en er ruimte achter de spiegel ontstaat voor bijvoorbeeld een verwarmingselement. Voor grotere spiegelwanden worden vaak spiegelmontageprofielen gebruikt. Deze profielen worden aan de muur bevestigd, waarna de spiegel er gemakkelijk tussen geschoven kan worden.

Spiegel in badkamer
Badkamer spiegel hangend aan de muur.

Ronde badkamerspiegels

Naast de standaard rechthoekige vormen, is het ook mogelijk om te kiezen voor ronde badkamerspiegels. Deze spiegels kunnen volledig op maat worden gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig. Een grote ronde badkamerspiegel kan een echte eyecatcher zijn en tegelijkertijd functioneel. Je kunt ook spelen met meerdere kleine ronde spiegels in verschillende afmetingen voor een speels effect. Let er wel op dat een gekleurde spiegel een warme uitstraling kan geven, maar voor het beste spiegelbeeld is een standaard verzilverde spiegel het meest geschikt.

Badkamerspiegel met verlichting

Het is erg praktisch om verlichting bij de spiegel te hebben. Op deze manier sta je niet in je eigen schaduw, in tegenstelling tot wanneer het licht vanaf het plafond komt. Je kunt bijvoorbeeld spotjes of een spiegellamp boven het spiegeloppervlak monteren. Het is belangrijk om de verlichting goed af te stellen om vervelende reflecties te voorkomen. Meestal wordt er gekozen voor wit licht bij een badkamerspiegel met verlichting.

Badkamerspiegel met verwarming

Een beslagen spiegel na een warme douche kan erg vervelend zijn. Om dit te voorkomen, kun je een spiegelverwarming aan de achterkant van de spiegel laten aanbrengen. Hiermee houd je het spiegeloppervlak droog. Een badkamerspiegel met verwarming kan volledig op maat worden besteld. Er zijn verschillende afmetingen van verwarmingselementen beschikbaar, en het is zelfs mogelijk om meerdere units te combineren. Als ongeveer twee derde van het spiegeloppervlak wordt bedekt met één of meerdere spiegelverwarmingen, is dit voldoende om de hele spiegel op te warmen. De verzilverde laag fungeert als goede geleider, waardoor het oppervlak gelijkmatig wordt verwarmd. De badkamerspiegel zelf zal niet erg warm worden, met een temperatuur van ongeveer 28 graden. Dit bespaart energie.

Badkamerspiegel met stopcontact

Op maat gemaakte spiegels bieden de mogelijkheid om boringen of uitsparingen aan te brengen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een badkamerspiegel met stopcontact te laten maken. Stuur ons een tekening met de afmetingen van de spiegel en de exacte positie van de gewenste boringen. Geef ook de diameter van de boringen aan. Op basis van deze informatie kunnen wij beoordelen of de uitsparingen in de spiegel kunnen worden aangebracht.

De badkamerspiegel op maat, gemaakt zoals jij wilt

Bij Glaswebwinkel.nl kun je badkamerspiegels op maat bestellen. Kleine spiegels kunnen worden geproduceerd met een dikte van 4 mm, terwijl voor grotere spiegels een dikte van 6 mm wordt aanbevolen om de stevigheid te waarborgen. Je kunt de gewenste kleur en randafwerking selecteren. Wij produceren de spiegel op maat en leveren hem bij jou af. Bezoek Glaswebwinkel.nl voor alle mogelijkheden.