call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Verplicht energielabel huiseigenaren?

energielabel glaswebwinkelHet energielabel wordt ook verplicht voor uw woning!

Waarom een energielabel voor je woning?

​Het energielabel is ingevoerd volgens de Europese richtlijn (EPBD). Het doel van dit energielabel is om de eigenaren van woningen en gebouwen bewust te maken m.b.t. het energieverbruik. De overheid hoopt op deze wijze dat er energiebesparende maatregelen worden genomen. Vanaf 2015 krijgen alle huiseigenaren een indicatief energielabel in de bus.

Het indicatieve energielabel is gebaseerd op openbare gegevens over de woning, zoals het bouwjaar en het woningtype. Deze gegevens zijn onder andere afkomstig van het Kadaster. Het indicatieve label is dus een schatting van de labelklasse van de woning. Het definitieve label kan hiervan afwijken.

De meest energiezuinige woningen en gebouwen krijgen een A+++ label  en de minst zuinige een label G. Het label is 10 jaar geldig.

Een energiezuinig huis heeft goede isolatie.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de diverse varianten die er in dubbel glas verkrijgbaar zijn! De diverse mogelijkheden zijn terug te vinden in onze webshop www.glaswebwinkel.nl. Het energielabel is een document waarin deze kenmerken zijn beschreven.

Is het energielabel verplicht?

Huiseigenaren die bij verkoop van hun woning niet kunnen aantonen dat het energielabel is geregistreerd, riskeren een boete van maximaal € 400. De Inspectie Leefomgeving en Transport ziet hierop toe. Mensen die in de afgelopen jaren een energielabel hebben aangevraagd, hoeven geen nieuwe aan te vragen. De huidige zijn tien jaar geldig.