Isolatieglas HR++ (argon gevuld)

Isolatieglas HR(++) (Argon gevuld)

Vanaf €21.93 per 0.5 m2 (incl. BTW)

Categorieën: , , , ,
Tags: , , ,
Prijs: €21.93 per 0.5 m2 (incl. BTW)

Totaal Grootte (m²)
Product prijs

    *Samenstelling

Aantal


Productbeschrijving

Isolatieglas HR++ (argon gevuld), de fantastische voordelen!

De levertijd voor isolatieglas is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen. Haalt u de bestelling af bij ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout, dan is de doorlooptijd korter, namelijk 10 tot 15 werkdagen.

Isolatieglas HR++ (Argon gevuld) heeft een aantal fijne voordelen. Het grootste voordeel is de argon gasvulling in de spouw tussen de binnen- en buitenruit, die er voor zorgt dat er extra isolatie is ten opzichte van de vroeger gebruikte spouwvulling met droge lucht. U kent wellicht de naam thermopane glas nog wel. Isolatieglas HR++ (argon gevuld) is hierop de moderne opvolger met een veel betere U-waarde  Deze isolatie is beter om warmte binnen en de kou juist buiten te houden.

Wat is hoogrendement iso-glas?

HR++ isolatie glas (hoogrendements glas) bestaat uit twee glasbladen. Tussen deze twee bladen zit een spouw. De bladen worden uit elkaar gehouden door een afstandhouder. Meestal is dit een zilverkleurig metalen kader. De spouw is gevuld met argon gas. Dit gas zorgt ervoor dat er extra isolatie is. Er is ook isolatieglas, waarbij de spouw gevuld is met lucht i.p.v. argon gas. Echter luchtgevuld isolatieglas mag geen HR glas genoemd worden, aangezien de isolatiewaarde en daardoor het rendement lager is. Bovendien is HR glas voorzien van een warmte reflecterende coating, standaard luchtgevuld isolatieglas heeft dit voordeel niet. Voor meer informatie over de HR coating is hier meer achtergrond informatie te lezen.

Warmte isolatie door de HR coating en gas vulling

De warmtewerende coating aangebracht op de binnenruit, zorgt ervoor dat de warmte binnen de woning blijft. Let er op als u het glas plaatst, dat de productiesticker welke altijd op buitenruit is aangebracht, dus ook aan de buitenzijde in het kozijn wordt geplaatst. De binnenruit (voorzien van de HR coating), zit dan automatisch aan de juiste zijde. Denk er aan dat bij een spouwbreedte vanaf 13 mm, je HR glas ook de kwalificatie HR++ mag meegeven. Met een spouw van 13 mm, wordt de minimale U-waarde (isolatiewaarde) gehaald, die door de overheid is vastgesteld als norm voor HR++ isolatieglas. Hou daarmee rekening mocht u bij uw gemeente hiervoor subsidie aanvragen.

Isolatieglas HR++ (argon gevuld) is beter voor het milieu

Doordat u minder hoeft te stoken, zorgt u ook nog eens voor het milieu. Dit is niet alleen fijn, maar leidt ook tot een verminderde gasrekening. Natuurlijk is er enige milieubelasting wanneer het isolerend glas wordt geproduceerd. Door de lange levensduur en de energiebesparing, wordt dit echter gecompenseerd. Zo bent u dus ook nog eens goed bezig voor het milieu! Als je standaard enkel glas en hoogrendement glas worden vergeleken, isoleert dit glas tot wel vijf keer beter. Het is de investering waard.

Garantie op het lek gaan met HR++ ruit

Het isolerend glas heeft een lange levensduur. Hierdoor durven veel producenten van glas het aan om u een garantie te geven van maar liefst tien jaar. Wanneer de ruit lek mocht gaan (vocht tussen de glasbladen), dan doet u een aanspraak op de fabrieksgarantie. Uiteraard moet het isolatieglas dan wel op de correcte manier zijn geplaatst. Hierdoor kunt u tenminste tien jaar (maar waarschijnlijk veel langer), genieten van alle voordelen van het hoogrendements glas.

Toeslag bij grote oppervlakken

Bestelt u glas breder dan 3100 mm of hoger dan 3100 mm of met een totaal oppervlak groter dan 4 m2, dan wordt er achteraf een lengte-toeslag in rekening gebracht. Mocht u een dergelijke ruit willen bestellen, vraag dan eerst bij ons een offerte aan door een bericht te sturen naar info@glaswebwinkel.nl

U vindt misschien ook leuk…