Gehard_glas_wand
Gehard_glas_glasbreuk

Gehard glas

Vanaf €18.49 per 0.5 m2 (incl. BTW)

Totaal Grootte (m²)
Product prijs
  • *Samenstelling

Aantal


Productbeschrijving

Gehard glas, letselveilig en bovendien extra sterk!

De levertijd voor gehard glas is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen. Haalt u de bestelling af bij ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout, dan is de doorlooptijd korter, namelijk 10 tot 15 werkdagen.

Gehard glas wordt in de hardingsoven thermische behandeld. Het glas wordt verhit tot een temperatuur van maar liefst 600 graden Celsius. Glas geleidt de warmte slecht en dit heeft tot gevolg dat het relatief lang duurt voordat de kern van het glas deze temperatuur bereikt. Zover komt het echter ook niet. Door het glas terug te koelen komt het glas als het ware onder spanning te staan, spanning tussen de buitenkant van het glas en de kern ervan. Hierdoor ontstaat een glassoort dat tot vijf keer sterker is dan regulier ongehard glas.

Alle bewerkingen, zoals slijpen van de randen, het boren van gaten of het aanbrengen van uitsparingen moeten aan het glas zijn uitgevoerd, voordat het de hardingsoven in gaat. Als het glas uiteindelijk gehard is, kan het niet meer bewerkt worden, het zal knappen.

De voordelen van gehard glas

Thermisch gehard glas is heel sterk glas en heeft een inbraakwerende werking. Toch is dit niet het grootste voordeel van dit glas. Het grootste voordeel is namelijk dat dit glas in geval van glasbreuk in heel kleine stukjes uit elkaar barst. Deze kleine stukjes hebben geen scherpe snijranden en dit voorkomt snijwonden.

Toepassingen gehard glas

Door de sterkte van dit glassoort, wordt het veel gebruikt als:

Verder wordt dit type veiligheidsglas gebruikt in bijvoorbeeld bushokjes, glazen scheidingswanden etc.

Let op! Denk er aan dat bij het glas in de hierboven benoemde toepassingen, de randen meestal plat poly geslepen zijn. Standaard zijn de randen van gehard glas niet strak afgewerkt en redelijk scherp, hou daar rekening mee. Bent u op zoek hard glas met afgewerkte en geslepen randen, kijk dan bij de geharde plat poly geslepen variant.

Glaswebwinkel.nl, de specialist in veiligheidsglas

Uiteraard is al het geharde glas dat u bij Glaswebwinkel bestelt toepasbaar conform de NEN 3569 normering. Standaard wordt er in het geharde glas een veiligheidsstempel aangebracht zodat u altijd kunt aantonen veiligheidsglas te hebben toegepast.

Uw bestelling leveren wij snel bij u thuis of op locatie af. Door onze uitstekende contacten met glasfabrikanten kunnen wij u gehard glas leveren tegen zeer scherpe prijzen. Uiteraard verliezen wij hierbij onze service en kwaliteit niet uit het oog. Bestellen doet u snel in een aantal eenvoudige stappen in onze webwinkel.

De minimaal te produceren afmeting is 100 x 250 mm. Bestelt u glas breder dan 3100 mm of hoger dan 3100 mm of met een totaal oppervlak groter dan 4 m2, dan wordt er achteraf een lengte-toeslag in rekening gebracht. Mocht u een dergelijke ruit willen bestellen, vraag dan eerst bij ons een offerte aan door een bericht te sturen naar info@glaswebwinkel.nl

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Gehard glas” te reviewen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U vindt misschien ook leuk…