112-530dc3bf-fc98-4315-9e1f-4583c0a8090f

Gehard glas

Vanaf €17.95 per 0.5 m2 (incl. BTW)

Totaal Grootte (m²)
Product prijs
  • *Samenstelling

Aantal


Productbeschrijving

Gehard glas, veilig glas!

Gehard glas is één van de soorten glas die we in de categorie veiligheidsglas scharen. Het is een veelzijdige glassoort en eentje die we dagelijks tegenkomen. Maar wat is dit eigenlijk voor glas en waarvoor kun je dit gebruiken? We leggen dit graag aan u uit, want wie weet is dit type glas ook voor u de meest ideale, praktische en vooral veilige oplossing.

Heeft u gehard glas nodig waarbij de randen zijn afgewerkt en niet meer scherp zijn, bestel dan geen standaard gehard glas, maar plat-poly geslepen gehard glas.

Van glas naar gehard glas

Om van regulier glas tot gehard glas te komen wordt het reguliere glas verwarmd. Dit verwarmen wordt ook wel een zogenaamde “thermische behandeling” genoemd. Het glas wordt verhit tot een temperatuur van maar liefst 600 graden Celsius. Glas geleidt de warmte slecht en dit heeft tot gevolg dat het relatief lang duurt voordat de kern van het glas deze temperatuur bereikt. Zover komt het echter ook niet, want door het glas tijdig terug te koelen. Door het glas terug te koelen komt het glas als het ware onder spanning te staan, spanning tussen de buitenkant van het glas en de kern ervan. Hierdoor ontstaan een glassoort die vijf keer sterker is dan regulier glas.

De voordelen van gehard glas

Gehard glas is heel sterk glas. Toch is dit niet het grootste voordeel van dit glas. Het grootste voordeel is namelijk dat dit glas in geval van glasbreuk in heel kleine stukjes uit elkaar barst. Deze kleine stukjes hebben geen scherpe snijranden en dit voorkomt snijwonden. Snijwonden veroorzaakt door glas kunnen verregaande gevolgen hebben en dit wil je natuurlijk voorkomen. Een laatste voordeel van dit type glas is dat het inbraak werend glas is, omdat het moeilijker kapot te krijgen is dan gewoon glas.

Toepassingen gehard glas

Met bovenstaande wetenschap zal het u niet verbazen dat dit glas veel gebruikt wordt in de interieurbouw. Dit overigens op zowel het particuliere vlak als op het zakelijke vlak. Zo wordt dit type glas onder andere gebruikt voor:

  • Glazen douchewanden
  • Glazen tafelbladen
  • Glazen achterwanden zoals je deze in keukens tegenkomt
  • Glas in binnendeuren

Verder wordt dit type glas gebruikt in bushokjes en in glazen balustrades en scheidingswanden.

Gehard glas bestellen

Gehard glas bestellen doet u bij de specialist. Glaswebwinkel is die specialist voor u. Uiteraard voldoet al het geharde glas dat u bij Glaswebwinkel bestelt aan de strenge NEN 3569 normering. Uw bestelling leveren wij snel bij u thuis of op locatie af. Door onze uitstekende contacten met glasfabrikanten kunnen wij u gehard glas leveren tegen zeer scherpe prijzen. Uiteraard verliezen wij hierbij onze service en kwaliteit niet uit het oog. Bestellen doet u snel in een aantal eenvoudige stappen in onze webwinkel.

Bestelt u glas breder dan 3100 mm of hoger dan 3100 mm of met een totaal oppervlak groter dan 4 m2, dan wordt er achteraf een lengte-toeslag in rekening gebracht. Mocht u een dergelijke ruit willen bestellen, vraag dan eerst bij ons een offerte aan door een bericht te sturen naar info@glaswebwinkel.nl

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Gehard glas” te reviewen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U vindt misschien ook leuk…