call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Blog: Thermopane en Ranja

ranjaThermopane en Ranja.. Wat is de overeenkomst?

Met regelmaat hoor ik de naam thermopane voorbijkomen, als klanten dubbelglas willen bestellen. Toch een knappe prestatie dat een merknaam, wat Thermopane eigenlijk is, zo goed is ingeburgerd.

Ik durf er geld op te zetten dat veel A-merken dit ook zouden willen bereiken… Een merknaam dat door veelvuldig gebruik, gemeengoed is geworden in ons dagelijks leven. Een leuk ander voorbeeld is Ranja. Door een goede promotie van het merk Ranja is het zo goed ingeburgerd, dat iedereen weet wat je in je glas krijgt als je om Ranja vraagt. Terwijl je ook om siroop zou kunnen vragen… Een kwestie van uitstekende marketing, als je het mij vraagt.

Wat is Thermopane eigenlijk?

Thermopane is isolerend dubbelglas dat sinds 1948 werd gefabriceerd, volgens het zogenaamde gesoldeerde systeem. De uitvinding had grote invloed voor de toepassing van het product glas. De technische details zal ik je besparen, maar in het kort komt het er op neer dat twee glasbladen aan elkaar werden verbonden door een metalen strip te solderen op een vooraf ingesmolten koperen strook. Tot zover de sprong terug in de tijd, want in 1995 is de fabricage van Thermopane gestopt. Inmiddels waren er goedkopere methoden voorhanden om isolatieglas te produceren.

Vraag bij de glaszetter dus niet meer om Thermopane glas maar om isolatieglas of dubbelglas. Al weet de glaszetter natuurlijk precies wat je bedoelt, Thermopane zal je niet meer krijgen…